NUTRITIE

Cea mai delicioasă supă de urzici cu pui: Vei regreta că nu ai încercat-o înainte

Cea mai delicioasă supă de urzici cu pui: Vei regreta că nu ai încercat-o înainte. Supa de urzici este un fel de mâncare delicios și sănătos. Dar dacă v-ați săturat să o preparați după rețeta clasică, vă oferim o opțiune mai neobișnuită – supă de urzici cu pui.

Rețetă pentru supă de urzici și pui

Pentru a prepara supa veți avea nevoie de următoarele produse:

  • două pulpe de pui;
  • 150-200 g de urzică;
  • trei cartofi;
  • o ceapă;
  • un morcov;
  • trei ouă fierte;
  • o legătură de mărar;
  • sare.

CITEȘTE ȘI: Cât timp fierbi urzicile pentru a beneficia de vitaminele acestei legume

Mod de preparare

Atunci când intenționați să gătiți supă de urzici cu pui, asigurați-vă că pregătiți bulionul în avans. Pentru a face acest lucru, puneți pulpele într-o cratiță, acoperiți cu apă și puneți pe foc mic.

În acest timp, puneți-vă mănuși și clătiți bine urzica pentru a elimina nisipul, murdăria și insectele. Puneți-o într-o farfurie adâncă și turnați apă clocotită peste ea, lăsând masa verde în lichidul fierbinte timp de 2-5 minute. Această procedură simplă va ajuta la îndepărtarea arsurii și amăruirii din urzică.

Turnați apoi apa clocotită, stoarceți planta cu mâinile, scopul fiind de a elimina excesul de lichid. Tocați fin urzica. Procedați la fel și cu mărarul. Cu o lingură cu fantă, îndepărtați excesul de spumă din supă, reduceți focul și lăsați bulionul să fiarbă 30-40 de minute sub capac. Se curăță ceapa, cartofii și morcovii, se taie cuburi de mărime potrivită. Se toacă și ouăle fierte.

Când bulionul fierbe, se adaugă cartofii, iar după două minute morcovii și ceapa, apoi se acoperă cu un capac și se lasă timp de 15 minute. Următorul pas este să tocați ouăle, așteptați să fiarbă, puneți urzica în oală, așteptați să fiarbă din nou și opriți focul.

Acoperiți cu un capac, lăsați vasul să stea 10 minute și apoi serviți supa de urzici adăugând în prealabil câte puțin din ouă în fiecare bol.

Supa este gata! Poftă bună!

CITEȘTE ȘI: Supă de urzici cu leurdă: REȚETĂ cu un iz de primăvară

Beneficiile urzicii

Urzica conține o cantitate uriașă de substanțe utile – nutriționiștii consideră că aceasta conține mai mult acid ascorbic decât boabele de coacăz. În plus, planta conține vitaminele B și A, ceea ce înseamnă că prin consumul regulat de urzică, puteți îmbunătăți metabolismul, starea pielii, îmbunătăți vederea și întări sistemul imunitar.

Important: dacă trebuie să faceți supă de urzică cu carne, atunci este bine să culegeți planta în perioada mai-iulie, dar nu toată planta, ci doar vârfurile ei. Aici concentrația de nutrienți este cea mai mare.

Citeste mai mult
Comentarii:
preload imagepreload image