Rețeta de fursecuri americane sau cookies după cum sunt cunoscuți poate fi adaptată gusturilor noastre, astfel încât să obținem un desert potrivit preferințelor tuturor celor care vor gusta.
Poți alege să înlocuiești ciocolata clasică cu cea alba sau cu lapte, poți adăuga merișoare, fructe confiate sau chiar înghețate sau poți adăuga nuci tocate, migdale sau alune de pădure în compoziție pentru a obține o textura crocantă și un gust delicios.
CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu lămâie: Rețeta atât de simplă și gustoasă, încât veți dori să o preparați săptămânal – Exquis
Cea mai simplă rețetă de cookies, celebrii biscuiți americani
Ingrediente:
- 230 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr alb
- 200 g zahăr brun
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 340 g făină
- 30 ml lapte
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu (5 g)
- ½ linguriță sare
- 150 g bucățele de ciocolată
CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu fistic, un deliciu în orice sezon – Exquis
Cea mai simplă rețetă de cookies, celebrii biscuiți americani
Mod de preparare:
Pentru început, amestecă într-un castron untul moale împreună cu zahărul brun și zahărul alb până când obții o cremă fină.
Adaugă un ou întreg și un gălbenuș, laptele și apoi puțină esență de vanilie și amestecă bine.
În continuare, amestecă într-un alt castron făina cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare.
Adaugă treptat amestecul de făină în compoziția cu unt, mixând la viteză redusă până când se formează un aluat omogen.
Pune apoi bucățelele de ciocolată și amestecă cu grijă.
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă aluatul să se odihnească în frigider timp de 30 de minute.
Așază apoi biluțele de aluat pe o tavă de copt la distanță una de cealaltă și coace-le în cuptorul preîncălzit la 175°C timp de 10-12 minute.
Lasă-le să se răcească, iar apoi le poți servi alături de o cafeluță sau un pahar de lapte.
Comentarii: