De obicei, sâmbăta este ziua în care se prepară mai multă mâncare, cu dorința de a rămâne și pe duminica.
Bineînțeles că atunci fierbem supa, iar gândul că mai putem pregăti un fel de mâncare ne face ziua mai productivă și mai frumoasă.
Nu întotdeauna am dispoziția de a face vestita salată de boeuf, de aceea îmi rămân ingredientele folosite la supă și decât să le risipesc, mai bine aleg să prepar această salată gustoasă cu ingredientele rămase.
CITEȘTE ȘI: Carmen Brună recomandă: Salata anti-mahmureală
Cea mai simplă salată în straturi preparată cu ingredientele rămase
Ingrediente:
- 5 cartofi mari
- 3 morcovi fierți
- 200 g șuncă
- 100 g cașcaval
- 100 g smântână
- 3 ouă fierte
Cea mai simplă salată în straturi preparată cu ingredientele rămase
Mod de preparare:
În timpul în care fierbe supa, eu pun cartofii cu coajă la fiert împreună cu ouăle, într-o altă oală, cu un praf de sare.
Morcovii fierți din supă îi dăm pe răzătoarea mare.
Cartofii fierți îi curățăm de coajă, apoi îi dăm pe răzătoare,
fiind urmați de șuncă, cașcaval și ouăle fierte.
Urmează să așezăm toate ingredientele pe straturi în felul următor: mai întâi punem un strat de cartofi rași, apoi condimentăm cu sare și piper.
Deasupra punem șunca, urmând un strat de cașcaval și unul de smântână.
CITEȘTE ȘI: Secretul preparării dressingului pentru salată
Peste smântână așezăm stratul de morcovi rași, apoi din nou condimentăm cu sare și piper, după care mai punem un strat de cartofi și condimentăm.
Punem din nou smântână, iar la sfârșit așezăm ultimul strat de ouă și condimentăm.
Comentarii: