Ceaiul care curăță ficatul, previne indigestia și tratează tusea. Gutuile sunt printre cele mai bogate fructe ale toamnei, acestea conțin vitaminele B1, B2, B6, E, vitamina C, cupru, calciu, fosfor, sodiu, potasiu.
Toate părțile gutuilor sunt benefice pentru organismul uman, fructele, frunzele și sâmburii.
Așadar, nu ezitați să luați frunze de gutui, care lăsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afecțiuni.
Studii recente japoneze au arătat că gutuile au substanțe importante antivirale, care au rol important în cazurile de hepatită. Sucul de gutui, dar și gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas. Sucul de gutui diluat cu suc de mere este foarte benefic pentru activitatea pancreasului.
Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substanțele prezente în frunze și fruct sunt antidepresive.
De asemenea, ceaiul din frunze de gutui, dar și gutuile crude sunt foarte utile în curele de slăbire, deoarece au proprietăți diuretice și depurative.
CITEȘTE ȘI: Gutuia – leacul miraculos al naturii: Efect asupra sistemului digestiv, dar şi asupra stresului şi insomniei
Așadar, ajută la eliminarea toxinelor din organism și a kilogramelor în plus.
De altfel, toamna este unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru slăbit, având atâtea fructe și legume proaspete care ajută la detoxifiere și slăbire.
1. Ajută la funcționarea corectă și curățarea ficatului.
2. Ajută la relaxarea corpului și reduce stresul.
3. Bun ajutor pentru corzile vocale.
4. Reduce severitatea simptomelor legate de frig.
5. Ameliorează durerea în timpul perioadei menstruale.
6. Reduce diareea, previne indigestia.
7. Este foarte eficient pentru tuse.
8. Bun pentru bronșită.
9. Echilibrează zahărul din sânge.
10. Tratează probleme precum acneea.
11. Previne uscarea ochilor.
12. Permite rinichilor să-și îndeplinească funcțiile într-un mod sănătos.
13. Susține sănătatea digestivă.
14. Proprietăți antiinflamatorii.
15. Susține sistemul imunitar.
16. Ajută la reglarea tensiunii arteriale.
17. Controlul diabetului.
18. Proprietăți antivirale.
19. Protecția cardiovasculară.
20. Stabilizarea nivelurilor de colesterol.
21. Proprietăți anticancerigene.
22. Îmbunătățirea sănătății pielii.
23. Gestionarea greutății.
24. Susținerea sănătății ochilor.
25. Gestionarea alergiilor
26. Proprietăți antibacteriene.
Frunzele de gutui au beneficii pentru sănătate datorită elementelor sale nutritive.
Unele dintre valorile nutriționale conținute în frunza de gutui care contribuie la beneficiile pentru sănătate ale frunzei de gutui sunt:
Pentru cei interesați de ceaiul cu frunze de gutui trebuie menționat că este indicat ca apa să nu fie fierbinte. Când este prea fierbinte își pierde din proprietăți.
Pregătire: Se fierbe 1 litru de apă în primul rând și se adaugă frunze de gutui și se fierbe timp de 2 până la 3 minute.
Lăsați amestecul timp de 5 minute și scurgeți și nu adăugați îndulcitori.
Dacă nu vă place gustul, puteți adăuga puțină miere.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care poate înlocui cafeaua dacă suferi de hipertensiune
În general, este important să cunoașteți modul corect de utilizare a frunzelor de gutui și să fiți conștienți de posibilele efecte secundare sau contraindicații.
De asemenea, trebuie să aveți grijă să culegeți frunzele din surse sigure și să le pregătiți adecvat înainte de a le utiliza în bucătărie sau în scopuri terapeutice, potrivit Plants Hospital.