O băutură fierbinte preparată cu un condiment popular poate contracara creșterea bruscă a glicemiei după masă.
Diabetul de tip 2 apare din cauza unei producții insuficiente de insulină, un hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fără acest mecanism cheie, nivelul zahărului din sânge poate atinge niveluri periculoase. Acest lucru duce la un risc crescut de complicații grave.
Adăugarea unui condiment în dietă poate schimba această situație.
CITEȘTE ȘI: Şapte motive să bei ceai de scorţişoară: Cum se prepară şi ce beneficii are pentru sănătate
Condimentul care scade glicemia în 30 de minute
Fie că o adăugați la produsele de patiserie dulci sau o folosiți pentru a prepara o băutură fierbinte, scorțișoara oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, acest condiment aromat poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge.
Ceaiul de scorțișoară poate scădea nivelul de zahăr din sânge postprandial în 30 de minute
„Glicemia postprandială este o măsurătoare a concentrației de zahăr din sânge până la patru ore după o masă”, spune nutriționistul Vasilisa Ponomareva. Cercetătorii au studiat 30 de adulți non-diabetici, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani, pentru a vedea dacă ceaiul de scorțișoară le afecta nivelul de zahăr din sânge.
Voluntarii au fost repartizați aleatoriu în două grupuri. Unul a fost grupul de control, iar celălalt a consumat o băutură caldă cu scorțișoară. „Rezultatele au arătat că pudra de scorțișoară părea să provoace o „reducere semnificativă” a nivelului de zahăr din sânge după 30 de minute”, a împărtășit Dr. Ponomareva.
CITEȘTE ȘI: Mierea cu scorţişoară, combinaţie din medicina tradiţională chineză: Lista bolilor pe care le tratează
Mai mult, studiul a concluzionat că scorțișoara a îmbunătățit profilul glucozei și al lipidelor la persoanele cu diabet de tip 2. Ceaiul de scorțișoară poate fi preparat prin infuzarea a 1/4 linguriță de condiment într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute.
Comentarii: