NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care scade rapid tensiunea arterială ridicată

thehealthy.com

Ceaiul care scade rapid tensiunea arterială ridicată. Există ceaiuri din plante care reduc stresul și vă calmează, reducând astfel în mod natural tensiunea arterială . Dr. Ralph Waldo prezintă trei ceaiuri care sunt excelente în această privință.

Ghimbirul este cu siguranță un condiment străvechi, fiind folosit în India și China de aproximativ 5.000 de ani. A fost un articol comercial valoros în Evul Mediu, când un kilogram de ghimbir era echivalent cu prețul unei oi. Se poate spune că acest lucru îl face și un condiment șic.

Ghimbirul se găsește la magazin sub formă de pudră sau ca rădăcină proaspătă și grumoasă (tehnic, un rizom sau tulpină subterană). Este o parte esențială a bucătăriei indiene și este apreciat în întreaga lume în multe forme.

CITEȘTE ȘI: Trei modificări ale ochilor care indică hipertensiune arterială

” Unele studii clinice au arătat că doze foarte mari de ghimbir sub formă de supliment pot îmbunătăți nivelul colesterolului din sânge ,” spune Christina Petersen, profesor asistent la departamentul de nutriție de la Universitatea Texas Tech din Lubbock. Alte studii au arătat că suplimentele de ghimbir pot îmbunătăți tensiunea arterială și pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge. „Din nou, acestea sunt doze destul de mari”, a spus ea.

Ceaiul care scade rapid tensiunea arterială ridicată

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir și turmeric conține compuși antiinflamatori care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. „Acești compuși din combinația de ghimbir și turmeric îmbunătățesc circulația, ajutând sângele să circule mai liber prin organism. Ghimbirul și turmericul acționează, de asemenea, ca medicamente naturale împotriva anxietății”, conchide Dr. Ralph Waldo.

Ceaiul verde

Ceaiul verde conține o serie de compuși bioactivi, inclusiv cafeină și alți alcaloizi, polifenoli și vitamina K, iar după înmuiere, mulți dintre compușii bioactivi din frunzele de ceai se pierd în băutura finală.

Principalele stimulente din ceaiul verde sunt cofeina, teobromina și teofilina. Pe de altă parte, L-teanina, un aminoacid prezent în ceaiul verde, are un efect calmant asupra sistemului nervos. Astfel, ceaiul verde poate avea un efect ușor stimulant, dar și relaxant în același timp.

Ceaiul verde conține, de asemenea, o concentrație ridicată de antioxidanți puternici numiți polifenoli. De fapt, multe dintre beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde sunt atribuite conținutului său de polifenoli. Ceaiul verde are un conținut mai ridicat de polifenoli decât ceaiul negru sau oolong, deoarece fermentarea frunzelor de ceai reduce conținutul de polifenoli.

Polifenolii din ceaiul verde, care includ mai multe subcategorii de polifenoli, cum ar fi flavonoidele și catechinele, pot reduce formarea radicalilor liberi în organism, protejând celulele, moleculele și alte structuri de daune. Unul dintre cei mai activi și puternici polifenoli antioxidanți din ceaiul verde este epigallocatechin-3-galatul (EGCG). EGCG a fost studiat pentru tratamentul unei mari varietăți de boli și poate fi unul dintre principalele motive pentru care ceaiul verde are proprietăți medicinale atât de puternice. În plus față de EGCG, alte catechine polifenolice din ceaiul verde includ catechina, gallocatechina, epicatechina, epigallocatechina și galatul de epicatechină.

Ceaiul verde este cunoscut pentru catechinele sale, antioxidanți puternici care îmbunătățesc circulația sângelui și contribuie la sănătatea inimii. De asemenea, conține L-teanină, care este cunoscută pentru proprietățile sale calmante. „Ceaiul verde conține teanină, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și are efecte anti-anxietate”, spune medicul pentru She Finds.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu tensiunea arterială atunci când ne rugăm: Ce spun oamenii de știință

Ceaiul de mușețel

Utilizarea mușețelului ca plantă medicinală datează din Grecia și Roma antică. Acesta a fost folosit în mod tradițional ca antiinflamator, antioxidant, astringent ușor și agent de vindecare. Sub formă de extract apos, este adesea folosit pentru a trata diverse tulburări gastrointestinale și ca sedativ ușor pentru a calma nervii și a reduce anxietatea, pentru a trata isteria, coșmarurile, insomnia și alte probleme de somn.

Ceaiul de mușețel este relaxant și reduce anxietatea, deci este o băutură caldă excelentă de băut înainte de culcare. „Ceaiul de mușețel este cunoscut pentru proprietățile sale calmante. Acesta conține apigenină, un antioxidant care se leagă de anumiți receptori din creier, făcându-vă somnoros și reducând insomnia. O ceașcă caldă de ceai de mușețel înainte de culcare poate reduce tensiunea arterială și nivelul de anxietate”, explică medicul.

Comentarii:
preload imagepreload image