NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care te ajută să te liniștești și care previne îmbătrânirea

topremediinaturiste.ro

Busuiocul este o plantă aromatică originară din regiunile tropicale din Africa Centrală și Asia de Sud-Est, care a fost cultivată de mii de ani.

Numele său provine de la arabul al-habaqa, care era un mod de a numi plantele aromatice folosite în gătit și în scopuri medicinale, și ei bine, astăzi are multe întrebuințări în gastronomia internațională, deși se știe puțin despre beneficiile sale ca ceai.

Această plantă de formă ovală, mătăsoasă, cu frunze verzi, a fost folosită de sute de ani în medicina tradițională, deoarece are proprietăți antispastice, antibacteriene și antiinflamatorii; pe de altă parte, este foarte bogat în uleiuri esențiale, antioxidanți și alți compuși nutritivi, chiar și pentru a trata anxietatea sau unele dureri musculare. Acum te invităm să descoperi toate beneficiile sale și cum să prepari un ceai bogat de busuioc.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai busuioc PROASPĂT tot timpul anului

Beneficiile ceaiului de busuioc

Ceaiul de busuioc este excelent pentru combaterea stresului, intrucat consumul lui in cantitati mici ajuta la stoparea productiei excesive de cortizol, hormonul stresului, dar ajuta si la cresterea secretiei de endorfine, care este ideala pentru relaxare si pentru a te simti mai calm, potrivit doctorulzilei.ro; în timp ce proprietățile sale antioxidante ajută la o performanță mai bună.

Pe de altă parte, conține flavonoide și taninuri care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor datorită faptului că aceste substanțe protejează țesuturile de deteriorarea cauzată de radicalii liberi care sunt asociați cu boli și trecerea timpului; ca antioxidanti este si o bautura eficienta pentru a proteja pielea de aparitia ridurilor si a petelor de varsta.

Infuzia este excelentă pentru combaterea durerilor de cap tensionale datorită proprietăților sale antiinflamatorii, dar și oxigenează celulele și îmbunătățește circulația; De asemenea, controlează inflamația în diferite organe ale corpului, astfel încât poate fi folosit pentru a trata leziuni sau probleme de artrită.

Busuiocul este bun pentru digestie

Această băutură este, de asemenea, foarte bună pentru a îmbunătăți digestia, deoarece ajută la ameliorarea durerilor de stomac, a excesului de gaze și din nou, a inflamației intestinale; De asemenea, favorizează producerea unei flore bacteriene bune în intestin și elimină deșeurile reținute, echilibrează pH-ul stomacului și reduce producția excesivă de sucuri gastrice, ameliorând aciditatea.

Ceaiul de busuioc este ideal pentru combaterea problemelor aparatului respirator datorită proprietăților sale antibacteriene și de curățare, care elimină toxinele, în același mod are un efect expectorant care mobilizează flegmele și combate afecțiunile cauzate de bronșită sau astm.

Această mică plantă este un aliat pentru protejarea sistemului imunitar, deoarece ajută la creșterea apărării organismului, dar este folosită și pentru tratarea afecțiunilor renale datorită acțiunii sale diuretice; Consumul acestuia ajută la prevenirea pietrelor la rinichi și a altor boli cronice, pe lângă creșterea producției de urină și facilitarea eliminării bacteriilor din tractul urinar.

CITEȘTE ȘI: Prea multă sare dăunează sănătății – Cum poți să dai gust mâncării fără a abuza de acest condiment

De parcă nu ar fi suficient, compușii săi antimicrobieni creează o barieră de protecție împotriva germenilor care provoacă infecții sau boli bucale, este ideal pentru combaterea respirației urât mirositoare sau a gingivitei.

Ceai de busuioc

Ingrediente:

  • 1 cană de apă
  • 10 frunze de busuioc proaspăt
  • Miere sau îndulcitor după gust

Alegeți frunze de busuioc verzi și proaspete pentru ceai, spălați-le cu grijă. Puneți pe foc o oală mică cu apă și lăsați 5 minute, adăugați frunzele și lăsați să fiarbă, apoi acoperiți și luați de pe foc, lăsați-l să se concentreze pentru încă 5-10 minute și serviți. Adaugati o lingurita de miere sau un indulcitor la alegere, il puteti bea fierbinte sau asteptati si serviti rece cu gheata.

Comentarii: