Ceaiul care te protejează de diabet și prelungește viața. Consumul regulat al unui ceai previne apariția bolilor de inimă, a diabetului de tip 2 și ajută la prelungirea vieții.
Potrivit oamenilor de știință, anumite alimente și băuturi au proprietăți curative puternice, prelungind astfel viața omului. Unul dintre acestea este ceaiul de măceșe.
„Trandafirul este bogat în antioxidanți, în special în vitamina C. O trecere în revistă a 13 studii a constatat că 500 mg de vitamina C pe zi a redus semnificativ nivelurile de colesterol LDL „rău” și trigliceridele din sânge, doi factori de risc major pentru bolile de inimă .
În plus, măceșele sunt bogate în flavonoide, care scad tensiunea arterială la persoanele cu valori ridicate, îmbunătățesc fluxul sanguin către inimă”, au declarat cercetătorii NHS pentru Express.
CITEȘTE ȘI: Ceaiurile de care ai nevoie când ai puseuri de tensiune: Conțin un nivel ridicat de polifenoli și potasiu
O altă proprietate a ceaiului de măceșe este legată de capacitatea sa de a proteja împotriva diabetului de tip 2, o boală caracterizată prin niveluri prea ridicate de zahăr în sânge.
Cercetătorii au realizat un studiu cu șoareci hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi. Timp de 20 de săptămâni, animalelor li s-au administrat măceșe, care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, a nivelului de insulină la post și la încetinirea creșterii celulelor grase din ficat – indicatori care sunt indisolubil legați de un risc ridicat de diabet de tip 2.
Oamenii de știință remarcă efectul benefic al ceaiului de măceșe în prevenirea obezității. „Obezitatea poate duce la afecțiuni grave și potențial amenințătoare de viață, inclusiv diabet de tip 2, boli de inimă și unele tipuri de cancer.
Măceșele de trandafir din planta Rosa canina sunt bogate în tilirosidul antioxidant, care are proprietăți de ardere a grăsimilor”, spun oamenii de știință.
În plus, băutura îmbunătățește în mod eficient starea pielii, o protejează de deshidratare, îmbătrânire și deteriorare din cauza razelor solare.
S-a demonstrat că carotenoidul astaxantină, cu care ceaiul de măceșe este saturat, are un efect anti-îmbătrânire, împiedicând descompunerea colagenului, principala proteină a tinereții pielii.
De asemenea, conține vitamina A și licopen, care sunt cunoscute de mult timp pentru capacitatea lor de a proteja celulele pielii de radiațiile ultraviolete dăunătoare.