NUTRITIE SANATATE

Ceaiul cel mai bun pentru rinichi: Scade riscul de a face pietre la rinichi

thehealthy.com

Ceaiul cel mai bun pentru rinichi: Scade riscul de a face pietre la rinichi. Ceaiul, care este originar din provinciile chineze Yunnan și Sichuan, are o istorie străveche asociată cu utilizarea băuturii, preparată în trecut doar din frunzele arborelui de ceai, pentru îmbunătățirea sănătății și pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

Astăzi, milenii mai târziu, scopul principal pentru care servim ceaiul este, de asemenea, legat de beneficiile pentru sănătate, dar varietatea de ierburi, plante, fructe din care se prepară ceaiul este vastă, iar pentru fiecare afecțiune există o plantă care, preparată și servită cu o lingură de miere, poate aduce alinare și potoli simptomele acute ale multor boli.

De exemplu, ceaiul de echinacea este ideal pentru creșterea rezistenței organismului la infecții și ajută sistemul imunitar să facă față virușilor și bacteriilor. Ceaiul de cimbru ameliorează problemele respiratorii și este excelent pentru tuse. Dar care este cel mai bun ceai pentru rinichi și cum ajută la gestionarea simptomelor severe ale bolii renale?

CITEȘTE ȘI: Ceai verde și ghimbir: Combinația plină de antioxidanți care îți păstrează inima sănătoasă

Ceaiul cel mai bun pentru rinichi: Ceaiul Verde

Cu greu vă îndoiți de rolul-cheie al rinichilor în sănătatea dumneavoastră generală și cu siguranță aveți grijă să îi ajutați să funcționeze corect. Consumul de apă este cea mai bună modalitate de a le ușura activitatea, deoarece apa este cea mai utilă băutură pentru rinichi. Nu vă place? Nu vă forțați.

Puteți obține cam același efect cu o altă băutură benefică pentru rinichi care, la fel ca apa, este printre cele mai consumate la nivel mondial. Dar care este cel mai bun ceai pentru rinichi? Cercetările indică ceaiul verde ca atare.

Cum ajută ceaiul verde funcția renală

De ce este ceaiul verde atât de bun pentru rinichi? Care este secretul și puterea sa de a avea un efect benefic asupra funcției renale? Ceaiul verde conține o cantitate generoasă de antioxidanți – catechine, care acționează în favoarea rinichilor prin reducerea proceselor inflamatorii din organism.

Mai mult – un antioxidant specific din ceaiul verde, și anume catechina epigallocatechin-3-galat (EGCG), conform cercetărilor științifice, este extrem de benefic pentru persoanele cu afecțiuni renale, fiind capabil să încetinească dezvoltarea bolii cronice de rinichi.

Scade riscul de formare a pietrelor la rinichi

Un alt beneficiu dovedit al consumului de ceai verde pentru rinichi este acela că reduce riscul de formare a pietrelor în acest organ vital. Beneficiile pentru rinichi sunt sugerate și de conținutul scăzut de potasiu și cofeină din această sursă valoroasă de antioxidanți.

Totuși, este important să rețineți că ceaiul verde, ca orice băutură, nu trebuie exagerat. Există chiar și un exces de apă, ceea ce indică încă o dată cu tărie că moderația este importantă, chiar și atunci când vorbim despre consumul de ceai, care este extrem de bun pentru rinichi.

De asemenea, este bine să reținem că ceaiul trebuie consumat neîndulcit și că nu trebuie folosit niciun metal la prepararea ceaiului verde – nici o lingură de metal și nici un alt recipient metalic, recomandă actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun tip de ceai verde: Ajută la scăderea în greutate şi protejează sănătatea inimii

Alte beneficii ale consumului de ceai verde

Ceaiul verde nu este bun doar pentru rinichi. Alte beneficii ale alegerii ceaiului verde ca băutură pentru după-amiezele reci de toamnă sunt:

  • Consumul de ceai verde vă ajută să vă calmați și să faceți față tensiunii nervoase.
  • Ceaiul verde accelerează metabolismul, participând astfel la lupta cu kilogramele în plus.
  • Este bogat în polifenoli.
  • Consumul de ceai verde ajută la stabilirea controlului asupra nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, minimizează riscul de diabet.
  • Ceaiul verde are grijă de sănătatea inimii și reduce riscul de apariție a bolilor de inimă.
  • Ceaiul verde este bun pentru sănătatea oaselor.
  • Îmbunătățește sănătatea intestinelor.

Comentarii: