Desigur, în cazul unor boli, ceaiul de mentă nu va înlocui medicamentele, dar poate ameliora unele simptome. Ceaiul de mentă îmbunătățește digestia și ajută la ameliorarea simptomelor precum greața, vărsăturile și balonarea.
Ceaiul de mentă este o sursă de antioxidanți. Antioxidanții din ceaiul de mentă joacă un rol important în prevenirea distrugerii celulelor cauzate de radicalii liberi. Acest lucru previne bolile cronice și îmbătrânirea prematură. Consumul a 11 grame de mentă poate oferi 2% din valoarea zilnică recomandată de vitamine.
Reglează echilibrul hormonal
Dacă aveți un dezechilibru hormonal, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră, dar ceaiul de mentă poate fi un aliat, potrivit dcmedical.ro.
CITEȘTE ȘI: Cum îți începi ziua contează: 4 trucuri alimentare care te ajută să dai burta jos
Ceaiul de mentă are proprietăți antibacteriene
Menta se găsește în majoritatea produselor de îngrijire orală disponibile în comerț. Menta oferă prospețime în gură și are proprietăți antibacteriene, care are grijă de dinți și gingii.
Reduce durerea de artrită
Ceaiul de mentă poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de artrită. Consumul ceaiului de mentă, de două ori pe zi, poate ameliora rigiditatea și durerea și poate îmbunătăți mobilitatea la pacienții cu artrită articulară.
Gargara cu ceai de mentă poate ajuta la îngrijirea bucală
Menta poate fi folosită și pentru dezinfectarea alimentelor. Există dovezi științifice că menta ucide bacteriile care provoacă intoxicații alimentare.
Cum se prepară ceaiul de mentă. Ingrediente:
- 500 ml apă;
- 30 grame frunze de mentă.
Aduceți apa la fiert, opriți focul și adăugați frunzele de mentă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute. După strecurare, bea ceaiul. Se recomandă să beți până la 3 căni de ceai de mentă pe zi.
Ceaiul de mentă este o băutură cu conținut scăzut de calorii, care îmbunătățește digestia și ameliorează simptomele anumitor boli. Cu toate acestea, acesta nu este un remediu pentru boli, așa că dacă aveți probleme de sănătate, ar trebui să consultați un specialist.
CITEȘTE ȘI: Beneficiile mai puțin știute ale ceaiului de mentă: Cum ajută stomacul și creierul
Ceaiul de mentă este contraindicat:
- femeilor însărcinate și celor care alăptează;
- persoanelor cu rinichi bolnavi;
- pacienţilor cu afecţiuni hepatice;
- copiilor sub 5 ani;
- persoanelor alergice la mentă;
- persoanelor care iau sedative.