Ceaiul din această plantă alungă stresul și insomnia: Doar 1 cană și veți dormi până dimineața. Dacă plimbările lungi și yoga nu vă ajută să depășiți stresul și insomnia , puteți încerca un ceai făcut din această plantă. Potrivit neurologului rus Dr. Anastasia Lupinova, lavanda este cel mai eficient remediu natural în acest caz.
Ceaiul din această plantă alungă stresul și insomnia: Doar 1 cană și veți dormi până dimineața
Și este obligatoriu să bei băutura caldă de lavandă după-amiaza sau înainte de a merge la culcare. „Cel mai bun lucru care vă va calma nervii și vă va pregăti pentru o vacanță odihnitoare este ceaiul de lavandă.
„Doar două pahare din această băutură pe zi reduc anxietatea și îmbunătățesc calitatea somnului”, subliniază neurologul Anastasia Lyupinova.
CITEȘTE ȘI: Bea acest ceai dimineața pentru a scădea colesterolul și a curăța intestinele
Lavanda – la ce mai este utilă
Principalul secret al acestei plante este capacitatea sa de a reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului. Acest lucru, la rândul său, permite unei persoane să se relaxeze și să reducă tensiunea. Acest efect este deosebit de valoros la sfârșitul zilei de lucru, precum și la sfârșit de săptămână.
În plus, potrivit neurologului, chiar și prin inhalarea aromei de lavandă (aburul o dezvăluie și mai mult), puteți deveni mai calm, uitați toate problemele și grijile. Acesta este cel mai bun lucru pe care o persoană îl poate face pentru sine, seara, înainte de a merge la culcare, potrivit Dr. Lyupinova.
„Bând doar un pahar din băutura caldă de lavandă, puteți adormi rapid și nu vă puteți trezi până dimineața. Iar dacă beți două pahare de băutură în fiecare zi, după două săptămâni veți observa că ați devenit mult mai calm în a reacționa la evenimente care înainte provocau iritare și furie”, explică specialistul.
Florile de levănțică au efecte diuretice, anticonvulsivante și sedative. Uleiul de lavandă are proprietăți antiseptice și bactericide. În plus, uleiul de lavandă favorizează vindecarea activă a rănilor (în special a arsurilor chimice), cu regenerarea completă a celulelor epidermice.
Când se administrează această plantă, tensiunea arterială este scăzută, bronhospasmul este ameliorat, tonusul intestinal este crescut, aciditatea stomacului este crescută și apetitul este îmbunătățit.
Floarea de levănțică are un efect calmant asupra sistemului nervos central, precum și asupra sistemului nervos al tractului respirator. Într-o anumită măsură, florile de lavandă pot fi și un agent coleretic.
CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă
Principala substanță biologic activă a lavandei este un ulei esențial cu miros extrem de plăcut. În plus, pot fi menționate taninurile, flavonoidele, fitosterolii și cumarinele. Toate părțile plantei conțin ulei esențial. Compoziția uleiului esențial include esteri ai alcoolului linalool și acizi: acetic, butiric, valerian și caproic. Florile conțin acid ursolic, cumarină și herniarină, potrivit actualno.com.
Comentarii: