NUTRITIE SANATATE

Ceaiul pe care trebuie să-l bei în fiecare zi: Reduce glicemia și colesterolul

thehealthy.com

Ceaiul pe care trebuie să-l bei în fiecare zi: Reduce glicemia și colesterolul. Ceaiul de scorțișoară a fost folosit în medicina tradițională timp de secole ca remediu la domiciliu pentru diverse afecțiuni. Scorțișoara conține compuși antioxidanți și antiinflamatori care pot avea efecte pozitive asupra sănătății, scrie Verywellhealth.

Citând rezultatele cercetărilor, publicația enumeră 7 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de scorțișoară.

Ceaiul pe care trebuie să-l bei în fiecare zi: Reduce glicemia și colesterolul

Reduce nivelul zahărului din sânge

Ceaiul de scorțișoară, cu acțiunea sa asemănătoare insulinei, poate reduce nivelul zahărului din sânge, ceea ce îl face deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet sau prediabet.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care liniștește stomacul cel mai rapid

Ameliorează durerile menstruale

Conform unui studiu la care au participat 27 de adolescente care sufereau de crampe menstruale, consumul acestei băuturi a redus semnificativ nivelul durerilor. Alte studii care au folosit suplimente de scorțișoară în loc de ceai (dar în cantități similare) au constatat, de asemenea, că acest produs poate reduce durerile menstruale, mai relatează publicația.

Reduce sângerările menstruale

Menoragia – sângerarea menstruală abundentă – poate dura o săptămână sau mai mult. Un studiu realizat pe 76 de femei a constatat că cele care au luat 420 miligrame – mai puțin de o linguriță – de scorțișoară de trei ori pe zi au redus semnificativ sângerările menstruale, comparativ cu un grup placebo.

Reduce nivelul colesterolului

Oamenii de știință au studiat efectele scorțișoarei asupra nivelului de colesterol la 750 de participanți în 13 studii controlate randomizate. Ei au constatat că scorțișoara nu a afectat colesterolul lipoproteic cu densitate scăzută (colesterolul „bun”) sau colesterolul lipoproteic cu densitate ridicată (colesterolul „rău”). Cu toate acestea, ei au constatat că scorțișoara a redus nivelurile de trigliceride – un alt tip de grăsime din sânge – și colesterolul total (o combinație de HDL și LDL), a adăugat publicația.

Reduce greața și vărsăturile

Scorțișoara este un remediu natural comun pentru greață. Se crede că aroma și efectul încălzitor al ceaiului de scorțișoară ameliorează acest simptom.

Scade tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată (hipertensiune arterială) poate crește riscul de boli precum accidentul vascular cerebral, atacul de cord și boala cronică de rinichi. Consumul de ceai de scorțișoară este recomandat pentru scăderea tensiunii arteriale, deși dovezile pentru acest efect sunt limitate.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun ceai care combate stresul și insomnia

Ajută la controlul greutății

Mai multe studii au constatat că administrarea de suplimente cu scorțișoară este asociată cu o reducere a indicelui de masă corporală (IMC).

În plus, publicația notează că un consum excesiv de scorțișoară poate provoca efecte secundare, în special reacții alergice sau probleme gastrointestinale. Scorțișoara poate interacționa cu unele medicamente, așa că trebuie să vă consultați medicul înainte de a o utiliza în mod regulat. Acest lucru este valabil în special pentru femeile însărcinate și care alăptează, persoanele care au boli hepatice, fumează sau iau medicamente pentru chimioterapie.

Publicația împărtășește, de asemenea, modul de preparare a ceaiului de scorțișoară. Pentru a face acest lucru, trebuie să infuzați 60 g de bastoane de scorțișoară în 1 litru de apă la temperatura camerei timp de 24 de ore, să încălziți la 100 de grade și să strecurați. O altă modalitate este de a fierbe bețișoarele de scorțișoară în apă timp de 15 minute.

Comentarii:
preload imagepreload image