Cel mai bun ceai împotriva colesterolului: Este bogat în antioxidanți. Beneficiile vindecătoare ale ceaiurilor din plante sunt cunoscute în întreaga lume de secole, iar știința modernă nu face decât să le confirme.
Cercetările privind ceaiurile din plante dovedesc beneficiile acestora, inclusiv reducerea colesterolului ridicat.
Ceaiul tradițional vs. ceaiul din plante
Ceaiul tradițional (negru, verde, alb, oolong) este obținut din frunzele și mugurii plantei Camellia sinensis (ceai). Fiecare tip de ceai este unic în ceea ce privește creșterea și procesul de producție.
Ceaiul alb este cel mai puțin procesat și este obținut din cele mai tinere frunze de ceai ale plantei. Frunzele de ceai verde sunt uscate și încălzite pentru a minimiza fermentarea.
Ceaiul negru suferă cea mai serioasă fermentare. Toate tipurile de ceai conțin cofeină naturală, deși acest ingredient poate fi eliminat.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul din acest condiment este mai puternic decât aspirina: Vindecă durerile de cap și subțiază sângele
Ceaiul din plante nu este chiar ceai, deoarece nu este produs din planta cu același nume, cu denumirea latină Camellia sinensis .
Ceaiul din plante este făcut din părți de plante comestibile, inclusiv:
- rădăcinile
- scoarța
- frunzele
- mugurii
- florile
- fructele.
Printre cele mai populare ceaiuri din plante se numără cele din:
- mușețel
- mentă
- fructe de pădure (zmeură, mure, căpșuni, coacăze)
- portocale sau coji de portocale
- lavandă
- ghimbir.
Ceaiul din plante nu conține cofeină, cu excepția cazului în care planta din care este făcut nu conține.
Cel mai bun ceai împotriva colesterolului: Este bogat în antioxidanți
Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi din organism care deteriorează celulele.
Alimentele bogate în antioxidanți sunt: ardeii, fructele de pădure, portocalele, morcovii.
Ceaiurile tradiționale și unele ceaiuri din plante sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți. Puterea antioxidantă depinde de tipul de ceai și de metoda de procesare.
Ceaiul de hibiscus
Ceaiul de hibiscus este considerat a fi cel mai bogat în antioxidanți . Niveluri similare de antioxidanți se găsesc în ceaiul făcut din fructe de pădure, coji de portocale și mentă. Unele studii relevă faptul că antioxidanții găsiți în ceai scad nivelul colesterolului.
O analiză realizată de American Journal of Clinical Nutrition arată că ceaiul verde reduce semnificativ nivelul de colesterol, inclusiv colesterolul LDL sau colesterolul „rău” din sânge, cu până la 2,19mg/dl.
Pe de altă parte, ceaiul verde nu are niciun efect asupra HDL sau colesterolului „bun”.
Ceaiul din plante Rooibos
Ceaiul din plante Rooibos ajută la îmbunătățirea profilului lipidic sau a nivelului de colesterol din sânge. Într-un studiu publicat în Journal of Ethnopharmacology, participanții au băut 6 căni de ceai rooibos în fiecare zi, timp de 6 săptămâni. Rezultatul este o scădere a colesterolului LDL cu aproximativ 0,7 mmol/L și o creștere a colesterolului HDL cu 0,3 mmol/L.
Ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este folosit în mod obișnuit pentru a ameliora afecțiunile stomacale, dar este util și pentru scăderea nivelului de colesterol. Pulberea de ghimbir scade serios nivelul lipidelor din sânge. Studiile pe animale sugerează că și ceaiul de păpădie scade colesterolul.
Ceaiul de pepene amar
Ceaiul de pepene amar îmbunătățește nivelul colesterolului și reduce riscul bolilor legate de colesterol. În plus, duce la alte efecte pozitive. Pepenele amar este util pentru diabetul de tip 2, hemoroizi și chiar unele tipuri de cancer.
CITEȘTE ȘI: Cele mai bune ceaiuri pentru un pancreas bolnav: Stimulează secrețiile pancreatice
Ceaiul de mentă
Un alt studiu arată că ceaiul de mentă scade colesterolul, ajutând organismul să producă bilă. Bila conține colesterol, așa că producerea de bilă poate folosi mai bine colesterolul.
Nu veți vedea imediat efectul ceaiului din plante asupra nivelului de colesterol. Multe studii sugerează că trebuie să beți ceaiuri din plante timp de săptămâni pentru a vedea rezultatele. Potrivit unor cercetări, veți observa o scădere a glicemiei după mai puțin de o oră, în special cu ceaiul de hibiscus și de pepene amar.
Alte studii arată că îmbunătățirile pot apărea abia după mai mult de două luni. Sănătatea personală și metabolismul tău afectează, de asemenea, rata cu care se va îmbunătăți colesterolul tău. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră cu privire la sănătatea dumneavoastră fizică generală pentru a vedea cum vă va afecta ceaiul, recomandă actualno.com.
Comentarii: