În magazine au apărut căpșunile de ceva vreme, iar cerințele copiilor se îndreaptă mereu spre aceste fructe delicioase.
Pentru că încă nu este perioada lor naturală de creștere, gustul este total diferit de ceea ce savurăm noi direct din grădină.
Varianta cea mai bună pentru a satisface toate poftele este îndulcirea lor, transformându-le apoi într-o dulceață rapidă pe care să o folosim ca desert.
De aceea am ales pentru noi prepararea unui cheesecake la pahar, mulțumind astfel fiecare membru al familiei.
CITEȘTE ȘI: Cel mai răcoritor desert de vară- Pavlova
Cel mai bun desert la pahar- Cheesecake cu căpșuni
Ingrediente:
Pentru baza de biscuiți:
- 150 g biscuiți digestivi
- 75 g unt
- 50 g zahăr
Pentru crema de brânză:
- 150 ml frișcă lichidă
- 300 g cremă de brânză
- 100 g zahăr pudră
- Esență de vanilie
Pentru topping-ul de căpșuni:
- 300 g căpșuni
- 70 g zahăr
- Zeama de la jumătate de lămâie
Cel mai bun desert la pahar- Cheesecake cu căpșuni
Mod de preparare:
Ne ocupăm mai întâi de topping.
Curățăm și spălăm bine căpșunile, apoi le punem într-o crăticioară împreună cu zahărul și zeama de lămâie și le lăsăm la foc mic pentru 10 minute.
Pregătim baza de biscuiți până se răcește topping-ul de căpșuni.
Pentru aceasta, punem biscuiții și zahărul într-un robot de bucătărie și mixăm până sunt mărunți biscuiții.
Adăugăm untul și amestecăm până compoziția devine nisipoasă.
Acum urmează să facem crema.
Bate frișca lichidă și zahărul pudră într-o spumă tare, adăugăm esența de vanilie și crema de brânză, apoi amestecăm până avem o cremă omogenă.
Pregătim paharele în care servim.
CITEȘTE ȘI: Crème Brûlée- desertul clasic francez cu zahăr caramelizat
Așezăm cu o lingură baza de biscuiți, punem crem într-un posh și turnăm peste biscuiți, iar la final punem topping de căpșuni deasupra fiecărui pahar.
Puteți orna cu câte o felie de căpșună proaspătă sau câte fire de mentă.
Comentarii: