Este sezonul dovleacului și nu ne putem abține să nu împărtășim cu voi o rețetă excelentă de dovleac copt. Preparat astfel, dovleacul devine un desert fenomenal, cu care vă puteți surprinde chiar și cei mai ambițioși oaspeți.
Iată care sunt produsele necesare pentru a prepara dovleacul:
- dovleac – 1/2 buc.;
- rom – 1 capac;
- zahăr brun – 2 – 3 linguri;
- unt – o linguriță;
- anason – 1 buc.;
- miere;
- nuci.
CITEȘTE ȘI: Dieta cu dovleac: Reduce riscul de a face cancer și te menține hidratat
Mod de preparare:
Mai întâi începeți prin curățarea dovleacului. Scoateți cu grijă semințele și apoi tăiați-l în porții. Stropiți-l cu zahăr brun și transferați-l într-o tavă potrivită. Tăiați untul în cuburi mici. Nu uitați să adăugați anasonul și romul.
Dovleacul se pune la cuptor la 160 de grade și se coace 3 ore. Este obligatoriu să puneți periodic pe dovleac lichid din tigaie. Astfel va fi mai suculent și mai gustos.
CITEȘTE ȘI: Tartă de dovleac: Desertul fin și savuros, care este și o sursă de vitamine și substanțe nutritive
Când îl scoateți din cuptor îl puteți stropi cu nucă și miere, pentru a-i îmbunătăți și mai mult gustul. Cel mai bine e că dovleacul copt poate fi consumat cald sau rece. Este la fel de bun și suntem siguri că toată lumea de acasă va fi încântată. Poftă bună!
Comentarii: