NUTRITIE

Cel mai bun dovleac copt – Rețeta care îl transformă într-un desert fenomenal

Este sezonul dovleacului și nu ne putem abține să nu împărtășim cu voi o rețetă excelentă de dovleac copt. Preparat astfel, dovleacul devine un desert fenomenal, cu care vă puteți surprinde chiar și cei mai ambițioși oaspeți.

Iată care sunt produsele necesare pentru a prepara dovleacul:

  • dovleac – 1/2 buc.;
  • rom – 1 capac;
  • zahăr brun – 2 – 3 linguri;
  • unt – o linguriță;
  • anason – 1 buc.;
  • miere;
  • nuci.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu dovleac: Reduce riscul de a face cancer și te menține hidratat

Mod de preparare:

Mai întâi începeți prin curățarea dovleacului. Scoateți cu grijă semințele și apoi tăiați-l în porții. Stropiți-l cu zahăr brun și transferați-l într-o tavă potrivită. Tăiați untul în cuburi mici. Nu uitați să adăugați anasonul și romul.

Dovleacul se pune la cuptor la 160 de grade și se coace 3 ore. Este obligatoriu să puneți periodic pe dovleac lichid din tigaie. Astfel va fi mai suculent și mai gustos.

CITEȘTE ȘI: Tartă de dovleac: Desertul fin și savuros, care este și o sursă de vitamine și substanțe nutritive

Când îl scoateți din cuptor îl puteți stropi cu nucă și miere, pentru a-i îmbunătăți și mai mult gustul. Cel mai bine e că dovleacul copt poate fi consumat cald sau rece. Este la fel de bun și suntem siguri că toată lumea de acasă va fi încântată. Poftă bună!

Comentarii: