NUTRITIE SANATATE

Cel mai bun mic dejun cu proteine pentru inimă

hotelunirea.ro

Cel mai bun mic dejun cu proteine pentru inimă. Proteina este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea inimii , spune Kimberly Campbell, MD, cardiolog la Cardiac Consultants of Philadelphia. Ea împărtășește, de asemenea, cel mai bun mic dejun cu proteine pentru sănătatea inimii.

Cel mai bun mic dejun proteic pentru inimă – Iaurt grecesc cu fructe și nuci

Cel mai bun mic dejun bogat în proteine și sănătos pentru inimă este iaurtul grecesc scăzut în grăsimi cu fructe și nuci. Și iată de ce. În primul rând, iaurtul grecesc este o sursă excelentă de proteine. Nucile și fructele furnizează fibre, grăsimi sănătoase pentru inimă și antioxidanți.

O porție de 8 uncii de iaurt grecesc simplu, sărac în grăsimi, furnizează aproximativ 20 de grame de proteine. Acest iaurt este, de asemenea, sărac în grăsimi saturate și conține calciu. În funcție de marcă, acesta poate conține și vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul.

CITEȘTE ȘI: Care este cel mai bun mic dejun pentru cei care au probleme cu tiroida

„Iaurtul grecesc este o sursă excelentă de probiotice. Cercetările arată că anumite tipuri de bacterii intestinale benefice pot avea un efect pozitiv asupra colesterolului și a altor substanțe asociate cu bolile de inimă”, spune specialistul.

Proprietățile utile ale iaurtului

Iaurtul este adesea subestimat, în ciuda faptului că acest produs natural din lapte fermentat are un efect pozitiv asupra organismului. Cei care nu suferă de intoleranță la lactoză pot încerca să-l adauge la dieta lor. Iaurtul natural făcut în casă îmbunătățește digestia datorită conținutului ridicat de bifidobacterii vii. Acestea normalizează aciditatea stomacului, protejează împotriva diareei, constipației și chiar a cancerului de colon.

De foarte multe ori, starea și sănătatea pielii depind de cât de bine funcționează digestia noastră. Atunci când produsele de descompunere ale produselor organice nu părăsesc organismul la timp, acest lucru duce la intoxicații. Ca urmare, sistemul limfatic încearcă să le elimine prin pori și apar inflamații ale pielii.

Substanța L-carnitină ajută la activarea arderii grăsimilor. Este vândută ca supliment alimentar, dar există o alternativă naturală: iaurtul. Doar un pahar de iaurt, băut cu o oră înainte de un antrenament, te va ajuta să arzi depozitele de grăsime.

Iaurtul îmbunătățește sănătatea femeilor. Organele genitale feminine au propria microflora, favorabilă dezvoltării bacteriilor și ciupercilor. Cu toate acestea, există atât bacterii bune, cât și rele. Cele bune sunt bacteriile lactice care se găsesc în iaurt. Acestea protejează femeile de boli fungice, normalizează starea microflorei și previn aftele.

Iaurtul conține acid lactic, care este foarte benefic pentru intestine. Acesta ucide bacteriile dăunătoare care provoacă deteriorarea alimentelor și, astfel, încetinește îmbătrânirea pielii.

Iaurtul natural fără aditivi sau zahăr ajută la creșterea numărului de celule T din corpul uman. Datorită acestora, nivelul general de imunitate crește. Prin urmare, se poate susține că acest produs în forma sa naturală este foarte util și poate îmbunătăți starea organismului după stres. Iaurtul este adesea folosit pentru a pregăti micul dejun.

Beneficiile nucilor

Cercetările arată că cei care mănâncă nuci sunt cu 30-50% mai puțin predispuși să dezvolte sau să moară de boli de inimă.

Administrația americană pentru alimente și medicamente este acum de acord că consumul a aproximativ 40 de grame de nuci pe zi, inclusiv migdale, alune, nuci pecan, fistic, nuci și arahide, ca parte a unei diete sărace în grăsimi animale, poate reduce bolile de inimă.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun mic dejun pentru ficat: Alimentele care ajută la reducerea cantității de grăsime stocată în acesta

Studiile au arătat că consumul de migdale, nuci sau nuci macadamia (55-85 grame pe zi) reduce colesterolul rău LDL cu până la 29% și, în unele cazuri, crește colesterolul bun HDL cu până la 8%. În plus, consumul a opt până la unsprezece nuci pe zi în loc de grăsimi animale reduce nivelul colesterolului rău cu aproximativ 35%.

În urmă cu câțiva ani, cercetătorii de la Harvard au efectuat un studiu la scară largă pe 83 000 de asistente medicale cu vârste cuprinse între 34 și 59 de ani. Studiul a constatat că nucile, inclusiv alunele, reduc semnificativ riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Femeile care mâncau 30 de grame de nuci de mai mult de cinci ori pe săptămână erau cu aproape 30% mai puțin predispuse la diabet decât cele care nu mâncau niciodată nuci sau mâncau mai puțin de această cantitate pe săptămână, indiferent de greutate sau de alți factori de risc pentru diabet.

Comentarii: