Cel mai bun mic dejun pentru inima și stomacul tău. Nutriționistul rus Dr. Yulia Chekhonina subliniază două motive pentru a include fulgi de ovăz în masa de dimineață – este cel mai util mic dejun pentru inimă și intestine .
Cel mai bun mic dejun pentru inima și stomacul tău – Fulgi de ovăz
Primul punct este legat de beta-glucanii prezenți în produs. Acestea sunt fibre solubile în apă care ajută la normalizarea funcției tractului gastrointestinal, spune specialistul.
Medicul adaugă că consumul de fulgi de ovăz este o opțiune bună pentru micul dejun dacă intestinele nu funcționează corect. Produsul acționează ca un „laxativ ușor”, spune specialistul.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun mic dejun pentru cei care suferă de diabet și fiere leneșă
Al doilea beneficiu al fulgilor de ovăz este reprezentat de antioxidanții care pot regla tensiunea arterială. Prin urmare, se recomandă consumul produsului în caz de hipertensiune arterială.
În același timp, medicul sfătuiește să se acorde prioritate cerealelor care nu sunt gătite prea mult timp (10 minute sunt suficiente). Cerealele instant nu sunt cea mai bună opțiune pentru micul dejun.
„Apropo, există o opinie conform căreia fulgii de ovăz pot avea un efect negativ asupra stării oaselor și articulațiilor, deoarece spală calciul din organism. Acidul fitic din fulgii de ovăz poate perturba absorbția anumitor substanțe (inclusiv calciu, fosfor). Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că absorbția redusă nu este o pierdere a calciului propriu din țesutul osos. Fulgii de ovăz nu vă vor afecta oasele”, spune expertul.
Alte beneficii ale fulgilor de ovăz
Ovăzul este bogat în proteine și scăzut în zahăr, ceea ce îl face excelent pentru furnizarea de energie cu eliberare lentă. Acest lucru le face un aliment preferat printre sportivi sau oricine are nevoie de energie de lungă durată fără calorii. Ovăzul este, de asemenea, benefic pentru sănătatea digestivă, reglează nivelul de zahăr din sânge și menține circulația fluidelor.
Pe lângă beneficiile dietetice, ovăzul oferă și beneficii de frumusețe și este deosebit de benefic pentru sănătatea părului, pielii și unghiilor. Conținutul bogat de fibre și grăsimi vegetale ajută la întărirea și îngroșarea părului, în timp ce vitaminele îl fac mai mătăsos și mai strălucitor. Zincul combate bacteriile care cauzează acnee, în timp ce proprietățile antiinflamatorii ale antioxidanților ameliorează mâncărimea și pielea uscată. Biotina este benefică în special pentru unghii, promovând o creștere puternică și sănătoasă.
Ovăzul este bogat în proteine și sărac în zahăr, ceea ce îl face excelent pentru furnizarea de energie cu eliberare lentă. Acest lucru o face o favorită printre sportivi sau oricine are nevoie de energie de lungă durată fără calorii. Ovăzul este, de asemenea, bun pentru sănătatea digestivă, reglează nivelul de zahăr din sânge și menține circulația fluidelor, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Cel mai înșelător mic dejun pentru pancreas
Pe lângă beneficiile dietetice, ovăzul oferă și beneficii de frumusețe și este deosebit de benefic pentru sănătatea părului, pielii și unghiilor. Conținutul bogat de fibre și grăsimi vegetale ajută la întărirea și îngroșarea părului, în timp ce vitaminele îl fac mai mătăsos și mai strălucitor. Zincul combate bacteriile care cauzează acnee, în timp ce proprietățile antiinflamatorii ale antioxidanților ameliorează mâncărimea și pielea uscată. Biotina este benefică în special pentru unghii, promovând o creștere puternică și sănătoasă.
Comentarii: