NUTRITIE

Cel mai dorit blat de tort de anul acesta- Red velvet

Torturile red-velvet sunt cerute în număr tot mai mare pentru petrecerile care necesită un tort special, iar efectul vizual creat de acestea rămâne dorința aprinsă a degustătorilor pentru a savura o nouă porție din așa numita „catifea roșie”.

CITEȘTE ȘI: Secretul unui blat de tort perfect, fără crăpături

Cel mai dorit blat de tort de anul acesta- Red velvet

Ingrediente:

  • 70 g unt 82% grăsime
  • 110 g zahăr
  • 3 ouă
  • 55 g smântână
  • 1 vârf de cuțit bicarbonat
  • 25 g ulei
  • colorant roșu praf sau gel
  • 110 g făină
  • 3 g praf de copt
  • un praf de sare
  • esență de vanilie

Cel mai dorit blat de tort de anul acesta- Red velvet

Preîncălzim cuptorul la 160°C.

Într-un vas amestecăm smântâna cu bicarbonatul.

Mixăm untul cu zahărul la viteză medie, până untul devine alb și are o consistență pufoasă.

Urmează să încorporăm ouăle pe rând.

Adăugăm smântâna și vanilia, uleiul și colorantul roșu.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura preferată a copiilor- Kinder Delice, o alegere irezistibilă în orice moment al zilei

Turnăm aluatul în forma de copt.

Îl coacem pentru 20 de minute, apoi îl lăsăm să se răcească.

Trucuri:

  • Pentru a obține 2 blaturi egale, cel mai bine este să împărțiți aluatul în 2 forme de copt și să le coaceți.
  • Dacă doriți să tăiați un blat de tort, este necesar ca acesta să se răcească complet și abia apoi să decupați partea de deasupra, urmând apoi să tăiați blatul pe mijloc.

 

Comentarii: