Ce poate fi mai gustos decât un desert răcoritor, o combinație de cremă fresh cu mascarpone și fructe?
Toate acestea sunt cuprinse în minunata Pavlova, alcătuită dintr-un blat de bezea, o cremă ușoară cu mascarpone și frișcă și nelipsitele fructe care intensifică gustul fresh al prăjiturii.
Pentru bezea avem nevoie de:
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun truc pentru a obține o bezea perfectă, crocantă la exterior și pufoasă la interior.
Pentru cremă:
Modul de preparare:
Începem cu prepararea formelor de bezea.
Punem apă la încălzit într-o oală în care să ne încapă bolul cu albușul pentru a topi zahărul pe baie de abur (bain-marie). Trebuie amestecat continuu cu telul pentru a nu se găti albușul, deoarece noi vrem doar să topim zahărul.
Când zahărul este topit, luăm bolul de pe foc și începem mixarea până bezeaua noastră se va răci.
Transferăm apoi bezeaua în posh și îi dăm forma dorită pe o foaie de copt.
Puteți face mini-pavlova sau în formă de tort.
Băgăm bezeaua la cuptorul preîncălzit la 90 °C pentru 90 de minute.
CITEȘTE ȘI: Un desert apetisant pentru 1 Mai: Cum se prepară tortul cu migdale caramelizate
Pentru cremă:
Mixăm frișca, zahărul pudră și mascarponele până vom obține o cremă densă, tare.
Umplem formele de Pavlova cu crema de mai sus și deasupra ornăm cu fructele preferate.