Acizii graşi Omega-3 sunt cei mai buni nutrienţi pentru sănătatea creierului, motiv pentru care peştele gras este cel mai sănătos aliment pentru prevenirea pierderii memoriei.
Somonul, macroul, tonul şi heringul au cele mai ridicate niveluri de acizi graşi Omega-3 dintre alimentele naturale. De aceea, experţii sugerează includerea lor în dietă pentru o mai bună sănătate a creierului.
CITEȘTE ȘI: Învaţă de la specialişti! Cum să alegi cel mai bun şi sănătos somon
Cu toate acestea, beneficiile lor nu se opresc doar la creier. Aceste tipuri de grăsimi sunt asociate cu un risc redus de boli de inimă, ajută la menţinerea nivelului de trigliceride (grăsimi din sânge) şi pot reduce simptomele artritei.
De fapt, creierul conţine o mulţime de celule adipoase, iar multe dintre ele sunt fabricate special din acizi graşi Omega-3. Astfel, aceştia ajută la susţinerea creierului prin construirea de celule, cheia sănătăţii cognitive, memoriei şi funcţiei generale a creierului.
CITEȘTE ȘI: Important de consumat iarna – Alimentele care îți oferă vitamina D când nu poți sta la soare suficient
În plus, numeroase studii arată că acizii graşi Omega-3 pot ajuta la prevenirea demenţei şi bolii Alzheimer, ambele afecţiuni asociate cu îmbătrânirea creierului şi pierderea memoriei