NUTRITIE SANATATE

Cel mai sănătos condiment – Nu are egal în privința efectelor benefice, potrivit cercetătorilor

Foto: Pinterest.com

Un condiment nu are egal în ceea ce privește efectele sale asupra organismului uman, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Națională din Taiwan. Aceștia au analizat rezultatele unor studii ale colegilor lor, efectuate pe parcursul a patru ani.

Cel mai util condiment

„Aurul Indiei”, „darul lui Dumnezeu” – așa se numește turmericul, care este apreciat nu doar în Orient. Oamenii de știință din Taiwan îl numesc, pe bună dreptate, cel mai puternic superaliment din lume și cel mai util condiment.

Antibioticul natural, care în India se numește Haridra (turmeric sau Curcuma Longa), este cunoscut din timpuri imemoriale. Hipocrate și Avicenna au scris despre turmeric. Chiar și atunci, oameni de știință și medici celebri știau că este neprețuit. Aceștia credeau că cu ajutorul rădăcinilor unei plante magice era posibilă vindecarea a zeci de boli dintre cele mai grave.

CITEȘTE ȘI: Descoperire importantă: De ce mâncarea condimentată este mai sănătoasă pentru sistemul digestiv

Turmericul conține peste 300 de substanțe medicinale

Are tot ce ai nevoie pentru o sănătate bună: vitamine, minerale, antioxidanți, aminoacizi. În India, este considerat un simbol al frumuseții și al tinereții veșnice. Preparatele care includ turmeric sunt considerate cei mai buni agenți anti-îmbătrânire.

Turmericul a fost folosit de mult timp în bucătăriile tradiționale asiatice, indiene și africane. Se știe că condimentul curry care conține turmeric a început să fie preparat cu mult înainte de începutul erei noastre. Acum este considerat unul dintre cele mai populare din lume.

Rădăcinile plantei de ghimbir sunt folosite în Ayurveda și în medicina tradițională indiană. Medicii chinezi tratează cu turmeric bolile virale, bolile ficatului, ale articulațiilor, ale pielii, ale organelor respiratorii și digestive.

CITEȘTE ȘI: Cum scazi tensiunea arterială fără medicamente: Condimentele la care putem apela cu încredere

În studiile clinice efectuate între 2016 și 2020, s-a demonstrat că curcumina ajută o persoană să facă față alergiilor, artritei, depresiei, astmului, diabetului, tuberculozei și cancerului. Acest condiment are un efect pozitiv asupra microflorei intestinale și a imunității umane.

Un vârf de cuțit de turmeric adăugat în salate, supe, mâncăruri principale, băuturi și deserturi va aduce beneficii neprețuite organismului. Piperul negru măcinat va contribui la intensificarea acțiunii unui antibiotic natural, potrivit portalului Food News.

Comentarii: