Tot ce trebuie să știi despre rețetă: pentru un piure de mazăre cremos folosește smântâna pentru gătit, iar pentru extra gust și savoare, adaugă și fulgi de parmezan. Peștele îl pregătești simplu, la grătar sau, dacă nu ai un grill la îndemână, îl poți pregăti la cuptor, la 180°C, timp de 20-25 minute.
CITEȘTE ȘI: Saramura de pește căreia nu-i poți rezista- simplu de făcut, ușor de mâncat – Exquis
Ingrediente:
CITEȘTE ȘI: Cum ar trebui prăjit peștele pentru a fi cât mai gustos – Exquis
Mod de preparare:
Începe cu peștele, pe care îl ungi cu ulei de măsline și condimente după gust. Eu am folosit sare, piper, usturoi granulat, boia afumată. Îl prăjești pe grătarul uns cu puțin ulei de măsline, la foc mic, pentru a te asigura că e bine pătruns. Cât peștele stă pe grătar, ocupă-te de piureul de mazăre.
Într-o cratiță încăpătoare pune uleiul de măsline și untul cu usturoi. Lasă la foc mic până untul e topit. Pune ceapa și călește-o până devine translucidă. Pune mazărea congelată, călește-o puțin împreună cu ceapa. Adaugă apă cât să acopere mazărea ți fierbe la foc mediu până mazărea e fiartă. Adaugă smântâna pentru gătit și parmezanul.
Lasă să dea câteva clocote, până parmezanul e topit. Dă totul prin blender până ai consistența dorită. Pentru un piure de mazăre extra fin, trece-l prin sită înainte de servire. Potrivește la gust de sare și piper.
Piureul de mazăre și peștele la grătar vor fi gata în același timp. Poți servi cu extra parmezan și, desigur, felii de lămâie. Poftă bună!