Cele mai bune două tipuri de nuci care scad colesterolul. Consumul regulat de nuci macadamia și caju ajută la reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, nucile pot îmbunătăți starea pielii și pot ajuta la pierderea în greutate. Aceasta este ceea ce spune endocrinologul rus Dr. Arina Razagatova.
Cele mai bune două tipuri de nuci pentru scăderea colesterolului – caju și macadamia
„Un studiu a arătat că participanții care au mâncat între 15 și 18 nuci de macadamia pe zi au avut niveluri mai scăzute de colesterol, inclusiv colesterol LDL (rău), decât cei care nu au mâncat nuci de macadamia. Există dovezi că un consum regulat de nuci caju ajută la scăderea nivelului de colesterol și LDL”, spune medicul.
CITEȘTE ȘI: Cine NU ar trebui să consume nuci
„Un alt studiu a constatat, de asemenea, că adăugarea de caju la dieta ta te ajută să pierzi mai multă grăsime și să câștigi mai multă masă musculară comparativ cu aceeași dietă fără caju. Iar un alt studiu a constatat că două porții de migdale au redus oboseala de după antrenament și au crescut forța picioarelor.
„Consumul zilnic de migdale reduce severitatea ridurilor și pigmentarea pielii (ton neuniform) la femeile aflate în postmenopauză”, notează medicul.
În plus, oamenii de știință au descoperit că consumul de nuci ajută la prevenirea supraalimentării și a creșterii în greutate, ajută la controlul nivelului de zahăr, îmbunătățește funcția inimii și a creierului și reduce riscul multor boli cronice. Dieta mediteraneană, care este considerată cea mai sănătoasă, include consumul zilnic de nuci. Acest lucru ajută la reducerea aportului de grăsimi animale nesănătoase.
„Grăsimea este o parte necesară a dietei noastre, dar un exces de grăsimi animale (carne grasă, unt, ouă în cantități mari) poate crește riscul de probleme cardiace și ale vaselor de sânge. Nucile sunt bogate în acizi grași nesaturați vegetali, adică grăsimi sănătoase.
Ar trebui să mâncați 30 g de nuci pe zi, fără niciun fel de aditivi (gem, miere etc.). De asemenea, le puteți adăuga în salate sau le puteți presăra pe carne și pește înainte de grătar”, spune medicul, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Cum păstrăm nucile o perioadă mai lungă de timp
În ceea ce privește nucile caju, acestea sunt bogate în cupru (mai mult de o treime din valoarea zilnică într-o mână de nuci), care oferă o protecție antioxidantă puternică și ajută la absorbția multor vitamine și minerale importante. De asemenea, conține mult magneziu (întărește oasele și sistemul nervos) și fier (saturează organismul cu oxigen).
Comentarii: