NUTRITIE SANATATE

Cele mai bune alimente pe care să le consumi iarna datorită conținutului mare de fier

Foto: Pinterest.com

Cele mai bune alimente pe care să le consumi iarna datorită conținutului mare de fier. Pentru a menține un nivel normal de fier în organism în timpul iernii, trebuie consumate anumite alimente, informează The Health Site.

Lista include portocala, rodia, mărul, sfecla roșie, broccoli și spanacul.

Fierul ajută la distribuirea oxigenului în organism și îmbunătățește starea pielii și a părului. Deficitul acestuia este o problemă frecventă, mai ales în rândul femeilor și al tinerilor. Deficitul acestui mineral provoacă slăbiciune, migrene, dificultăți de respirație, amețeli și pierderea poftei de mâncare.

Cele mai bune alimente pe care să le consumi iarna datorită conținutului mare de fier

Portocale

Portocalele cresc conținutul de fier din organism. Ele ajută la pierderea în greutate, fac pielea sănătoasă și îmbunătățesc imunitatea. Sunt o sursă bogată de vitamina C, care este un antioxidant puternic și joacă un rol important în menținerea sistemului imunitar.

CITEȘTE ȘI: Deficitul de fier: Care sunt simptomele care te pot ajuta să o recunoști

Consumul regulat de portocale ajută la întărirea sistemului imunitar și previne apariția răcelilor și a gripei. Portocalele conțin carbohidrați și zaharuri naturale care oferă organismului energia de care are nevoie.

Consumul lor dimineața vă va ajuta să vă simțiți energic și alert pe tot parcursul zilei. Sunt bogate în antioxidanți, precum flavonoidele, care ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge și întăresc sistemul cardiovascular. Consumul regulat de portocale poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Portocalele sunt bogate în fibre solubile și insolubile, care ajută la menținerea unei digestii normale și ameliorează constipația. Consumul lor ajută la îmbunătățirea funcției intestinale și susține o microflora sănătoasă în tractul gastrointestinal.

Vitamina C conținută în portocale este o componentă importantă necesară pentru formarea colagenului. Colagenul este responsabil pentru sănătatea și elasticitatea pielii.

Mere

Mărul – acest fruct ajută la menținerea organismului în bună formă și participă la formarea globulelor roșii care transportă oxigenul în tot corpul.

Rodia

Rodia – este considerat unul dintre cele mai bune fructe pentru menținerea nivelului de hemoglobină din organism. Este, de asemenea, o sursă excelentă de fier, nutrienți, proteine, carbohidrați și fibre.

Spanac și sfeclă

Spanacul și sfecla sunt, de asemenea, bune pentru reglarea nivelului de fier. De exemplu, spanacul conține minerale și vitamine care ajută la menținerea imunității și poate chiar să protejeze împotriva anemiei. Sfecla roșie este o sursă de energie, conținând fier, calciu și alte substanțe nutritive.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care ne fură fierul din organism

Broccoli

Broccoli, pe de altă parte, este bogat în vitaminele B și C, acid folic, zinc și magneziu – aceasta reduce nivelul de zahăr din sânge și protejează împotriva stresului. Un alt produs este varza. Pe lângă faptul că previne deficiența de fier, această legumă ajută la pierderea în greutate și la îmbunătățirea stării pielii și, de asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Comentarii: