healthythairecipes.com
Cele mai bune alimente pentru colon: Pot preveni cancerul de colon. O dietă echilibrată joacă un rol esențial în sănătatea colonului și în sănătatea generală a organismului. Anumite grupuri de alimente pot reduce riscul de cancer de colon datorită nivelului lor ridicat de antioxidanți și bacterii benefice.
Acest lucru este raportat de Dr. Stephen Li-Kong. El enumeră cele mai benefice alimente pentru colon și recomandă ca acestea să fie prezente în dieta zilnică.
CITEȘTE ȘI: Micul dejun care te protejează de cancer de colon
„Cercetările arată că consumul zilnic de lapte împreună cu alimente bogate în fibre, cum ar fi cartofii dulci și merele, pot fi esențiale pentru prevenirea cancerului și a altor boli de colon. În special, produsele lactate, carbohidrații și fibrele pot reduce riscul de cancer”, spune Dr. Stephen Li-Kong, adăugând că cancerul colorectal este un cancer care apare în orice parte a colonului.
Fibrele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinului și pot reduce riscul de cancer. Dietele bogate în carne procesată și sărace în fibre pot promova creșterea bacteriilor dăunătoare care pot contribui la inflamație și cancer.
Carbohidrații rafinați și zahărul adăugat pot promova inflamația și rezistența la insulină, crescând potențial riscul de cancer. Carbohidrații complecși, care se găsesc în cereale integrale, fructe și legume, furnizează nutrienți esențiali și fibre, care sunt benefice pentru sănătatea intestinului și pot proteja împotriva cancerului colorectal.
Deși laptele poate avea un efect protector împotriva cancerului colorectal, acest lucru s-ar putea datora unei varietăți de factori, inclusiv calciului, vitaminei D și potențial altor compuși bioactivi din produsele lactate. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin aceste beneficii potențiale, explică expertul.
CITEȘTE ȘI: Câte porții de iaurt ne protejează de cancerul de colon
Medicul spune că activitatea fizică regulată (cel puțin 30 de minute pe zi) îmbunătățește peristaltismul intestinal și reduce riscul de inflamație. Supraponderalitatea crește riscul de cancer, în special de cancer de colon. În plus, fumatul și consumul excesiv de alcool sunt factori de risc, spune specialistul.
Fumatul are un efect foarte nociv asupra organelor digestive. Nicotina conținută în tutun, acționând asupra terminațiilor nervoase situate în peretele intestinal, reduce apetitul și perturbă funcționarea normală a intestinelor. Acest lucru poate duce la diaree, alternând cu constipație. Nicotina îngustează, de asemenea, vasele de sânge ale intestinelor, ceea ce înrăutățește nutriția pereților acestora, iar acest lucru, la rândul său, duce la dezvoltarea proceselor inflamatorii și a altor tulburări grave.