NUTRITIE

Cele mai bune alimente pentru creier: Ajută la creearea de celule noi și funcționarea sistemului nervos

firstforwomen.com

Cele mai bune alimente pentru creier: Ajută la creearea de celule noi și funcționarea sistemului nervos. Puteți menține sănătatea creierului cu ajutorul alimentelor adecvate, în special prin includerea în dietă a peștelui gras și a ouălor, spune endocrinologul și nutriționistul Elena Churakina.

Cele mai bune alimente pentru creier

Potrivit medicului, o dietă pentru îmbunătățirea funcției creierului ar trebui să includă acizi grași omega-3, deoarece aceștia sunt principalele componente ale membranelor celulare, inclusiv ale neuronilor. Ca cele mai bune surse, ea indică peștele gras: sardină, macrou, somon, somon, somon, hering. Dr. Churakina a îndemnat la consumul de pește de cel puțin două ori pe săptămână.

CITEȘTE ȘI: Medic: Aceste alimente au cei mai mulți paraziți și sunt cele mai periculoase pentru creier

Colina și vitamina B – ouă

„Pentru crearea de noi celule și menținerea funcționării normale a sistemului nervos, sunt necesare și substanțe precum colina și vitaminele B. Colina este necesară pentru formarea acetilcolinei, un neurotransmițător care joacă un rol important în reglarea memoriei și a altor funcții cognitive. Vitaminele B sunt implicate în diverse procese biochimice din celulele creierului. Toate aceste substanțe sunt conținute în ouă”, spune Dr. Churakina.

Magneziu, vitamina E și acizi grași polisaturați – nuci și migdale

De asemenea, pentru o funcționare eficientă a creierului, Dr. Churakina recomandă consumul de alimente care conțin magneziu, vitamina E și acizi grași polinesaturați. Acestea ajută creierul să-și amintească și să perceapă informațiile și, de asemenea, protejează celulele de deteriorare. Aceste substanțe se găsesc în nuci, în special în nuci și migdale, potrivit actualno.com.

Vitamina P este implicată în metabolismul calciului și al lipidelor și are un efect antioxidant – aceste procese joacă un rol important în funcționarea creierului, a continuat nutriționistul. Potrivit acesteia, boabele de cacao sunt bogate în vitamina P, astfel încât consumul de ciocolată neagră care conține cel puțin 55% din acest ingredient va permite creierului să funcționeze mai eficient.

„Pentru a menține funcțiile creierului, este important să renunțăm la fumat și la consumul de alcool, precum și să menținem o activitate fizică de cel puțin 150 de minute pe săptămână și să ne supunem anual unor examene medicale preventive”, adaugă medicul.

Cacao

În ceea ce privește cacaua, aceasta conține un număr mare de elemente chimice care au un efect benefic asupra sănătății umane:

  • fierul (îndeplinește funcția principală de stocare și transport al oxigenului; fără acest element, schimbul de colesterol, procesul de hematopoieză și producția de ADN sunt imposibile)
  • potasiu (reglează echilibrul hidric, echilibrul acido-bazic, este responsabil pentru alimentarea creierului cu oxigen, crește rezistența fizică)
  • calciu (formarea oaselor);
  • cobaltul (crește vitalitatea, este responsabil de formarea celulelor ARN și ADN)
  • manganul (normalizează funcția țesutului muscular, echilibrul energetic, îmbunătățește acțiunea insulinei)
  • magneziu (necesar pentru producerea proteinelor care elimină toxinele din organism, menține potențialul energetic al membranelor)

CITEȘTE ȘI: Mineralul care ajută creierul să funcționeze bine: În ce alimente se găsește

  • molibden (previne impotența, normalizează funcționarea sistemului reproducător masculin, întărește smalțul dinților);
  • mierea (procese hemopoietice, accelerează procesele metabolice, participă la funcționarea sistemului imunitar, reglează contracția mușchiului cardiac)
  • sodiu (sinteza sucului gastric, normalizează echilibrul apă-sare, coordonează activitatea rinichilor)
  • sulf (crește energia, încetinește procesul de îmbătrânire);
  • teobromina (crește concentrația, capacitatea de muncă, are un efect vasodilatator);

Comentarii: