Când vine vorba de carne, aripioarele crocante de pui sunt preferatele tuturor.
Cu adevărat sunt delicioase, mai ales însoțite de o porție de cartofi prăjiți și un sos picant lângă- este o plăcere de care nu te mai saturi.
Haideți să vedeți cât de simplu se prepară acasă.
CITEȘTE SI: Atenție: riscul major la care te expui dacă speli carnea și ouăle înainte să le gătești
Cele mai bune aripioare crocante de pui făcute acasă
Ingrediente:
- 1 kg aripioare de pui
- 200 g lapte bătut
- Sare, piper, boia
- Fulgi de chilli (dacă le preferați picante)
- Praf de usturoi, praf de ceapă
- 2 căței de usturoi
- 200 g făină+ un plic condimente de pui
- 2 ouă + 2 gălbenușuri
- Ulei pentru prăjit
Cele mai bune aripioare crocante de pui făcute acasă
Mod de preparare:
Aripioarele le spălăm și le curățăm bine, apoi le condimentăm cu sare, piper, boia, cei 2 căței de usturoi pisați mărunt, praful de usturoi și de ceapă.
Într-un bol amestecăm ouăle, laptele bătut și 2 linguri de făină.
Punem apoi și aripioarele condimentate și amestecăm bine.
Lăsăm aripioarele la frigider pentru 2 ore să se cuprindă toate gusturile și abia apoi trecem la prăjit.
CITEȘTE ȘI: Cum gătim pieptul de pui pentru a rămâne carnea fragedă
Încingem uleiul și dăm fiecare aripioară marinată prin făina amestecată cu plicul de condimente pentru pui.
Le prăjim la foc mediu, apoi le lăsăm pe servețel la scurs.
Spor la gătit!
Comentarii: