Cele mai bune ceaiuri care alină durerea de gât: Conțin vitamina C și au proprietăți antiinflamatorii. Ceaiurile pentru dureri în gât, precum cel de lămâie, usturoi și ghimbir, ceaiul de anason stelat și ceaiul de rodie sunt de obicei încărcate cu substanțe analgezice, antiinflamatoare și antimicrobiene.
Dr. Manuel Reisch ne sfătuiește următoarele despre astfel de ceaiuri aici.
Deși nu pot înlocui tratamentul medical, ceaiurile sunt o opțiune bună pentru ameliorarea simptomelor durerii în gât.
Ceaiul de lămâie cu ghimbir și usturoi are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare datorită alicinei din usturoi, compușilor fenolici precum gingerolul, chogaolul și zingerona din ghimbir și vitaminei C din lămâie, care ajută la combaterea inflamațiilor din gât cauzate de răceală sau gripă.
Ghimbirul nu trebuie consumat de persoanele care folosesc medicamente anticoagulante sau care au ulcer gastric.
Ceaiul de anason stelat ajută la întărirea sistemului imunitar și la reducerea simptomelor de durere în gât cauzate de gripă sau răceală, deoarece neutralizează radicalii liberi care perturbă buna funcționare a sistemului imunitar.
Bea acest ceai de 3 ori pe zi până la dispariția simptomelor răcelii.
Ceaiul de rodie este bogat în polifenoli, triterpene, alcaloizi și flavonoide – substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante. Acestea ajută la combaterea durerilor de gât și la ameliorarea disconfortului.
Ceaiul de rodie nu trebuie folosit de copiii sub 2 ani, de femeile însărcinate și care alăptează și de persoanele care au gastrită sau ulcer gastric, recomandă actualno.com.
Ananasul este un fruct bogat în vitamina C, care întărește semnificativ sistemul imunitar, combate diverse boli, în special cele virale. Este un remediu excelent pentru durerile în gât provocate de gripă, răceală sau încordarea vocii. Acest ceai se bea de preferință de mai multe ori pe zi, încă cald.
Un alt remediu acasă excelent pentru durerea de gât este gargara cu ceai de salvie și sare de mare, datorită proprietăților sale astringente și antiseptice care ajută la repararea țesuturilor inflamate. Faceți gargară cu un astfel de ceai cald de cel puțin două ori pe zi. Scuipați ceaiul după aceea.
Plantainul are efect antibiotic și antiinflamator și este util pentru combaterea simptomelor de inflamație în gât. Dacă este luat cald, efectul său este și mai vizibil, deoarece are un efect calmant asupra iritației din gât. Se folosește pentru gargară de 3 până la 5 ori pe zi. Se scuipă după procedură.
Salcia albă, cunoscută sub denumirea științifică de Salix alba, are proprietăți analgezice și antiinflamatorii puternice datorită prezenței salicinei. Prin urmare, ceaiul din scoarța acestei plante ameliorează simptomele inflamației gâtului, cum ar fi durerea, iritarea sau disconfortul la înghițire.
Ceaiul de lemn-dulce, preparat din planta medicinală Glycyrrhiza glabra, are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene care calmează inflamația din gât.
Ceaiul de lemn-dulce nu trebuie băut de femeile însărcinate și care alăptează, precum și de persoanele cu hipertensiune arterială, probleme cardiace sau boli renale.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care are cea mai mare cantitate de vitamina C
Ceaiul de cimbru este o opțiune bună pentru durerile de gât deoarece este bogat în carvacrol și γ-terpinen – substanțe cu efecte antiinflamatoare și antiseptice. Ajută la eliminarea excesului de flegmă din tractul respirator, la ameliorarea durerilor de gât cauzate de răceală sau gripă.
Cimbrul nu trebuie folosit de copii, de femeile însărcinate și care alăptează, precum și de persoanele cu insuficiență cardiacă, enterocolită sau în perioada postoperatorie, deoarece poate încetini coagularea sângelui.