Cele mai bune chifle pentru burger făcute acasă. Chiflele pentru burger sunt cea mai simplă variantă pentru un mic dejun rapid sau chiar pentru o cină copioasă, însoțite de o porție cartofi prăjiți și un sos savuros.
Cele mai bune chifle pentru burger făcute acasă
CITEȘTE ȘI: Surprinde-ţi invitaţii cu o reţetă simplă: Chifle calde cu rozmarin
Rețeta de astăzi este una ușoară, aceste chifle rămânând moi și pufoase pentru mai multe zile dacă sunt închise într-o pungă de hârtie.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 20 g drojdie proaspătă
- 25 g coffeeta (pudră de lapte)
- 30 g zahăr
- 10 g sare
- 300 ml apă călduță
- 80 g unt moale
- 1 gălbenuș de ou și o lingură lapte pentru uns chiflele
- semințe de susan
Cele mai bune chifle pentru burger făcute acasă
Într-un bol încăpător vom pune făina, apoi facem o gaură în mijloc și așezăm drojdia proaspătă, zahărul și apa călduță.
Lasăm bolul deoparte pentru aproximativ 15 minute, cât să se activeze drojdia, apoi punem coffeeta, sarea și untul moale și frământăm până aluatul nu se mai lipește de mâini.
Lăsăm apoi aluatul la dospit într-un loc călduț până când își va dubla volumul. Pentru aceasta, cel mai simplu mod este să încălziți 5 minute cuptorul la 100 °C și să lăsați bolul cu aluatul să crească înăuntru.
CITEȘTE ȘI: Cum păstrezi pâinea ca să te țină cât mai mult: Trucul care îți va ușura viața
Când aluatul și-a dublat volumul, puteți forma chiflele pentru burgeri. Le mai lăsăm 30 de minute la dospit, acoperite cu un prosop de bucătărie.
Preîncălzim cuptorul la 180 °C cât timp dospesc chiflele, apoi le ungem cu oul bătut cu lapte și presărăm deasupra semințe de susan. Le lăsăm la cuptor până vor avea o culoare aurie deasupra.
Comentarii: