X

Cele mai bune condimente pentru cartofii copți: Le completează gustul și le dau o aromă delicioasă

Cele mai bune condimente pentru cartofii copți: Le completează gustul și le dau o aromă delicioasă. Cartofii sunt o legumă care este foarte populară printre români și este adesea prezentă pe mesele noastre. Putem prepara cartofii într-o varietate de moduri și, de asemenea, îi adăugăm la supe, tocănițe și salate. Până aici totul este bine, dar știm ce condimente merg bine cu cartofii și le completează aroma?

Carnea în combinație cu legumele poate fi grasă sau uscată – în ambele cazuri, va rezulta o masă bună. Nu este nevoie de comentarii despre pește – aproape întotdeauna garnitura pentru peștele copt sau prăjit este salata de cartofi sau cele prăjite.

Dacă stăm să ne gândim, produse diferite sunt folosite în diferite feluri de mâncare care conțin cartofi, așa că să spunem care sunt cele mai potrivite condimente pe care ar trebui să le adăugăm cu siguranță la cartofi, indiferent de ceea ce am pregătit cu ei.

CITEȘTE ȘI: Aceștia sunt cei mai sănătoși cartofi pentru cei care suferă de diabet

Cele mai bune condimente pentru cartofii copți

Mărarul

În primul rând, este mărarul – nu exagerați cu cantitatea, dar nici nu-l uitați, mai ales în mâncăruri precum mazărea cu cartofi sau îndrăgiții cartofi sotați.

Pătrunjel

Și apropo de mărar, nu ne putem abține să nu acordăm o mare atenție pătrunjelului – adăugați-l la sfârșitul tocăniței de cartofi terminate, de asemenea, este o necesitate în caserole și atunci când faceți chifteluțe de cartofi. Dacă vă plac ambele produse, adăugați-l la salata de cartofi fierți.

Pentru diferite feluri de mâncare cu cartofi, diferite combinații de condimente

Rozmarin și usturoi

Dacă ați cumpărat cartofi proaspeți, asigurați-vă că adăugați rozmarin și puțin usturoi, coaceți-i cu bere în tigaie sau cu apă și bucurați-vă după aceea de gustul lor minunat.

Piper negru

Puteți adăuga piper negru la supa cremă de cartofi sau la caserole. Într-un caz, măcinat, în celălalt, în boabe, dar nu exagerați cu cantitatea – adăugați doar puțin, doar pentru aromă.

Dacă vreți să faceți cartofi copți condimentați, adăugați piper roșu, sarmale, puțin oregano și sare. Amestecați totul, adăugați mai multă grăsime și așteptați doar să se rumenească frumos.

Chimen

Dacă sunteți un fan al chimenului, care, după cum știți, are o aromă foarte puternică, îl puteți adăuga la cartofi dacă ați pregătit cartofi cu pui. Nu adăugați o cantitate mare pentru ca felul de mâncare să nu devină amar. În unele părți ale Bulgariei, chimenul este un adaos obligatoriu la tocăniță.

CITEȘTE ȘI: Cum să fierbi cartofii în cinci minute: Micile trucuri care te ajută să termini repede

Mentă

Multe gospodine adaugă mentă, mai ales dacă cartofii sunt gătiți cu miel – gustul devine deosebit, dar carnea și condimentul merg bine împreună și probabil vă va plăcea.

Și cum acestea sunt practic condimentele de bază pe care ar trebui să le aveți în bucătărie atunci când preparați cartofi, să nu uităm să menționăm sarmalele. În ultima vreme destul de neglijat odată cu apariția tuturor celorlalte mirosuri, dar totuși savory rămâne în topul condimentelor verzi. Adăugați-o la chiftelele de cartofi și la tocăniță.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro