Dacă doar amintirea mirosului din copilărie, atunci când bunica sau mama pregăteau aluatul acela delicios pentru gogoşi, vă face să înghiţiţi în sec, aţi deschis taman la ţanc acest articol!
Este adevărat, gogoşile de post sunt categoric cele mai bune gogoşi pe care le-am mâncat vreodată! De aceea, iată mai jos o reţetă cu ajutorul căreia vă veţi întoarce practic în timp:
Ingrediente:
600 gr faina
250 ml apa calduta
50 ml ulei
150 gr zahar
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)
esenta vanilie
esenta rom
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
ulei (pentru prajit)
zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru pudrat)
Mod de preparare:
Eu am optat pentru varianta simpla si comoda, le-a framantat masina de paine in locul meu, daca alegeti sa le framantati voi procedati in felul urmator: puneti faina impreuna cu drojdia intr-un bol. Adaugati apa calduta in care ati dizolvat zaharul. Puneti coaja de lamaie si portocala si esentele. Incepem sa framantam si adaugam si uleiul putin cate putin.
Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE
Rețete DIETETICE de deserturi cu fructe
ALTFEL de clătite: MURTABAK – clătita indiană umplută / REȚETE SIMPLE
Cantitatea de faina este posibil sa varieze. Framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata, framantam pana obtinem o bila de aluat si intindem cu sucitorul o foaie nu foarte subtire.
Conopidă întreagă la cuptor / REȚETE SIMPLE
Plăcintă împletită cu mere / REȚETE SIMPLE
Desertul care face furori în toata lumea /REȚETE SIMPLE
Cu un pahar pe care il trecem prin faina ca sa nu se lipeasca vom decupa gogosile. Asta, daca nu doriti sau nu aveati cu ce sa le faceti diverse forme…
Le lasam la dospit 20-30 minute.

Telemeaua de SIBIU/ Cum se păstrează şi cum o DEOSEBIM de falsurile de pe piaţă
Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel
REȚETE SIMPLE / Italian GELATO
Incingem bine uleiul apoi punem gogosile in uleiul incins. Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem pe partea cealalta.

CITEȘTE ȘI:
Mere coapte cu afine și cremă de vanilie / REȚETE SIMPLE
3 Rețete cu SOIA, ideale în postul Crăciunului
Rețete INEDITE de preparare a fructului de AVOCADO
Cat sunt calde le pudram cu zahar pe care l-am aromatizat cu o pastaie de vanilie. Daca nu aveti puteti flosi zahar pudra simplu sau zahar pudra cu aroma de vanilie din comert.

Sunt absolut, dar absolut delicioase atat calde cat si reci! Daca nu ma credeti pe cuvant atunci e musai sa le incercati! Nu veti regreta!