NUTRITIE SANATATE

Cele mai bune legume care scad zahărul din sânge

hips.hearstapps.com

Cele mai bune legume care scad zahărul din sânge. Oamenii de știință de la Universitatea Edith Cowan din Australia au anunțat că au descoperit alimente care scad nivelul zahărului din sânge . În special, consumul de frunze verzi, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă și varză are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge, spun experții.

Cele mai bune legume care scad zahărul din sânge

În articolul lor pentru revista JCEM, biologii subliniază: „În plus, aceste legume pot crește sensibilitatea la insulină”. Se clarifică faptul că la astfel de concluzii s-a ajuns în timpul studiului. De asemenea, experimentele au constatat că un consum crescut de legume scade, în general, nivelul de zahăr din sânge.

CITEȘTE ȘI: Acesta este cel mai periculos fruct pentru ficat și glicemie

Broccoli

În ceea ce privește consumul de legume cu frunze verzi și legume crucifere, acestea au un efect benefic asupra reglării nivelului de insulină. În ceea ce privește broccoli, acestea au următoarele proprietăți benefice. Datorită prezenței antioxidanților și a substanțelor care favorizează detoxifierea organismului, acest tip de varză previne formarea de celule canceroase.

Studiile arată că utilizarea sa regulată reduce semnificativ riscul apariției tumorilor la nivelul colonului, glandelor mamare, ovarelor și altor organe. În acest caz, este suficient să consumați doar 50-100 g de broccoli pe zi pentru a obține acest efect.

Broccoli favorizează pierderea în greutate. Faptul este că aceștia conțin multă vitamina K, care, la rândul ei, ajută la absorbția vitaminei D. Aceasta din urmă, după cum se știe, previne depunerea țesutului gras și protejează organismul de excesul de greutate.

Conținut ridicat de fibre – această componentă se găsește în cantități mari în broccoli. Cu ajutorul fibrelor, se activează recuperarea țesuturilor deteriorate ale organelor interne, se stabilește microflora intestinală și se îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv în ansamblu.

CITEȘTE ȘI: Condimentele pe care le să le consumi pe stomacul gol dacă suferi de diabet: Scad nivelul glicemiei

Acizii grași Omega-3 – aceste substanțe previn apariția bolilor sistemului cardiovascular și, de asemenea, previn ateroscleroza și alte boli.

După cum știți, broccoli conține carotenoide, care sunt foarte utile pentru vedere. În primul rând, acestea previn formarea cataractei. Încetinirea procesului de îmbătrânire – deoarece broccoli conține mulți antioxidanți și vitamina C, betacaroten și carotenoizii menționați mai sus, consumul său regulat duce la îmbunătățirea metabolismului, la accelerarea și încetinirea procesului de îmbătrânire.

Fibre alimentare – broccoli are, de asemenea, o mulțime de fibre. Fibrele dietetice protejează pereții stomacului de bacteriile care provoacă ulcer și alte boli similare.

Comentarii: