Vinul alb trebuie servit la o temperatură de 10-14°C.
Vinul roșu ușor trebuie servit la o temperatură de 16°C.
Vinul roșu tare se servește la o temperatură de 18
°C.
CITEȘTE ȘI: Vedeta la masa de Paște: Cum alegi vinul potrivit pentru miel
Cele mai bune sfaturi pentru adăugarea vinului în mâncare
Vinul trebuie armonizat cu bucatele:
- Vinul alb ușor însoțește salatele și antreurile.
- Vinul alb, aromat, însoțește felurile de pește, vițelul și pasărea.
- Vinul sec însoțește rața, gâsca, curcanul și felurile pe bază de ouă.
- Vinul roșu ușor însoțește fripturile de vițel și de pasăre.
- Vinul roșu tare și sec se servește la vânat, fripturi de vită și brânză.
- Vinul dulce se servește alături de prăjituri.
- Sticla de vin se desface întotdeauna cu două ore înainte de a fi servit.
- Vinul trebuie întotdeauna gustat înainte de a fi turnat în pahar. Poate fi acru, fermentat sau cu gust de dop.
- O jumătate de pahar de vin are exact atâtea calorii cât are o lingură de unt.
Cele mai bune sfaturi pentru adăugarea vinului în mâncare
CITEȘTE ȘI: Care este mai dăunător pentru organism, vinul alb sau roșu
- Sticlele de vin trebuie ținute întotdeauna culcate orizontal. Vinul trebuie să fie permanent în contact cu dopul, pentru a-i menține umiditatea.
- Vinul de țară trebuie pus imediat după cumpărare în sticle, altfel își schimbă culoarea și gustul.
- Gustul de dop, prezent câteodată în vin, dispare dacă treceți încet lichidul dintr-o sticlă în alta, printr-o pâlnie în care vârâți un fir de cupru.
Comentarii: