SANATATE

Cele mai nocive obiceiuri pentru ficat în timpul verii

cetipicagreu.ro

Cele mai nocive obiceiuri pentru ficat în timpul verii. Medicii ruși Dr. Elena Malysheva și cardiologul German Gandelman au indicat consumul de bere și apa de proastă calitate printre factorii care distrug sănătatea ficatului în timpul verii.

Stilul de viață pe care mulți oameni îl duc vara poate fi o amenințare pentru ficat, reamintesc experții.

Cele mai nocive obiceiuri pentru ficat în timpul verii

Apă contaminată

Experții notează că unul dintre cele mai grave riscuri pentru ficat este legat de consumul de apă de proastă calitate, care poate fi o sursă de diverse bacterii și infecții. În special, puteți contracta hepatita A prin intermediul apei murdare, iar acest lucru se poate întâmpla chiar și atunci când beți apă de la un izvor.

CITEȘTE ȘI: Medicamentul, care se găsește în orice casă, care poate duce la îmbolnăvirea ficatului

„Virusul hepatitei A atacă chiar și atunci când bem apă de izvor. Infecția se produce pe cale fecal-orală, când ceva care conține virusul hepatitei A intră în organism”, explică doctorul German Gandelmann.

Elena Malysheva subliniază că hepatita poate fi cauzată nu numai de apa de origine și calitate necunoscută, ci și de alimentele nespălate și de mâinile prost spălate.

Simptomele infecției cu hepatita A includ:

  • Icter, îngălbenirea ochilor;
  • Stare generală de rău;
  • Urină închisă la culoare;
  • Scaune moi.

Medicii subliniază că consumul de apă contaminată ca una dintre cele trei amenințări principale la adresa ficatului în timpul verii.

Consumul mare de alcool

O altă amenințare este creșterea bruscă a consumului de alcool, în special sub formă de bere, cocktailuri, sucuri răcite și vin. Malysheva și Gandelman adaugă că, în funcție de sensibilitatea organismului la alcool, consecința unui maraton estival al consumului de alcool poate fi boala ficatului gras sau chiar hepatita alcoolică.

În plus, în timpul verii, ficatul este distrus de consumul insuficient de apă curată (acest lucru se întâmplă deosebit de des atunci când oamenii își potolesc setea cu diverse băuturi îndulcite, dar nu cu apă).

Medicii subliniază faptul că hidratarea insuficientă a organismului în timpul verii cauzează adesea colelitiază și atacuri de colecistită – o cantitate suficientă de apă este importantă pentru funcționarea normală a vezicii biliare.

Simptomele bolilor hepatice se exprimă prin greață constantă, arsuri la stomac, respirație urât mirositoare și culoarea gălbuie a pielii. Cel mai adesea, acestea sunt legate de următorii factori:

  • alimentație proastă;
  • consumul de alimente grase;
  • consumul de băuturi alcoolice;
  • infecția cu hepatită;
  • diabet;
  • tulburări metabolice;
  • condiții de mediu precare;

CITEȘTE ȘI: Băutura care curăță cel mai bine ficatul de toxine: Este plină de antioxidanți

Consumul constant al acelorași medicamente joacă un rol negativ. Adesea, deteriorarea organismului poate fi cauzată de substanțe toxice.

Trecutul genetic joacă, de asemenea, un rol important. Procesele autoimune încep în organism, afectând celulele hepatice. Cauza bolii poate fi o dependență banală de diete. Pierderea bruscă în greutate poate duce la ciroză, potrivit actualno.com.

Comentarii: