X

Cele mai simple rețete cu sparanghel care nu necesită mult timp de preparare

Sparanghelul este o legumă destul de tânără în bucătăriile românești, este un izvor de vitamine, fibre și antioxidanți, care va da mai multă savoare preparatelor tale.

Mai mult decât atât, fibrele pe care le conține te ajută la digestie și hrănește bacteriile prietenoase din intestin, ceea ce te va ajuta să ai un tranzit intestinal sănătos. Are efect benefic și asupra tractului urinar și ajută rinichii în procesul de filtrare a impurităților, prevenind infecțiile.

CITEȘTE ȘI: Cum se prepară CORECT sparanghelul

Cele mai simple rețete cu sparanghel care nu necesită mult timp de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 ºC, timp în care speli sparanghelul și elimini partea lemnoasă. Pui aluatul de tartă în tavă, peste care pui o folie de aluminiu și orez, boabe de fasole sau bile ceramice, pentru a pune presiune pe el, să nu se umfle sau să se deformeze in etapa de precoacere. Într-un alt vas, adaugi sparanghelul stropit cu ulei de măsline, 2-3 căței de usturoi zdrobiți și zeama de la o lămâie.

Ține-le la cuptor, separat, timp de 10 minute, cât îți ia să amesteci și cheddarul ras cu 4 ouă și 100 ml de smântână pentru gătit. Adaugă sare și piper după gust, însă având în vedere că cheddarul este sărat, poți pune doar piper.

După cele 10 minute, scoate cele două vase din cuptor, îndepărtează din tava cu aluat folia de aluminiu și conținutul și mai bagă înapoi aluatul la cuptor pentru încă 10 minute.

Adaugă apoi sparanghelul, peste care torni umplutura de cheddar și lasă-le la cuptor pentru încă aproximativ 15 minute, până se formează o crustă arămie deasupra. Este delicioasă și poate fi consumată și rece în zilele următoare.

Cele mai simple rețete cu sparanghel care nu necesită mult timp de preparare

Ai nevoie de cantități egale de somon și sparanghel, sare piper, ulei de măsline și o lămâie feliată, iar pentru sos de 100g de unt, zeama de la o lămâie mică, 2 căței de usturoi curățați și zdrobiți, o mână de pătrunjel tocat mărunt, sare și piper.

Preîncălzește cuptorul la 230 ºC și pune într-o tavă somonul și sparanghelul, peste care stropești puțin ulei de măsline, sare și piper.

Adaugă apoi sparanghelul, peste care torni umplutura de cheddar și lasă-le la cuptor pentru încă aproximativ 15 minute, până se formează o crustă arămie deasupra. Este o mâncare delicioasă și poate fi consumată și rece în zilele următoare.

CITEȘTE ȘI: Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

O altă rețetă foarte ușoară și delicioasă. Taie pieptul de pui în fâșii subțiri, egale, pe care le condimentezi cu puțin usturoi granulat, piper și ulei de măsline.

Peste fiecare fâșie de pui pune câteva tije de sparanghel, o mână de mozzarella dată pe răzătoare și rulează totul într-o mini-ruladă. La fel și cu restul puiului.

Dacă vrei să fie un pic crocant, trece rulourile și prin pesmet. Se gătește timp de aproximativ 20 de minute, până când puiul este gata și ușor rumenit.

După cum vezi, sparanghelul este foarte versatil, îl poți găti în multe feluri, iar la ce beneficii și valoare nutritivă are, își merită locul în bucătăria ta. Tu ce rețetă vrei să încerci?

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro