Cele trei plante care te ajută să ai plămâni sănătoși: De ce să le consumi regulat. Plămânii sunt un organ important pentru sănătatea umană. Aceștia sunt centrul sistemului respirator și principalul organ respirator.
Ei sunt situați de ambele părți ale inimii. Fiecare celulă din organism are nevoie de oxigen, iar funcția plămânilor este de a furniza cantitatea necesară din mediul extern către sânge, iar apoi de a procesa și expulza dioxidul de carbon inutil din organism.
Plămânii lucrează în mod constant, chiar și atunci când dormim. Atunci când sunt sănătoși, funcționează corect, o persoană are o respirație normală și procesele din organism decurg așa cum trebuie.
O mulțime de oameni nu se gândesc la sănătatea plămânilor. Dar, ca orice alt organ din corp, și aceștia au nevoie de îngrijire zilnică.
CITEȘTE ȘI: Boala care afectează plămânii și inima: Este descoperită târziu și nu se vindecă
Cimbrul face parte din familia Orioleaceae, care conține multe plante medicinale cu ulei esențial. Acesta crește în principal la latitudinile temperate din emisfera nordică, dar se găsește și în alte părți ale lumii. În țara noastră se găsește peste tot în habitatele deschise.
Principalul efect al cimbrului se datorează uleiului esențial, care conține terpinen, linalol, borneol, cymol, timol, pinen, cariofilen, terpineol și carvacrol. De asemenea, conține rășini, vitaminele A, B6, C, E și K, acid folic, acizi organici și flavonoide.
Planta este deosebit de potrivită pentru gripă, bronșită, tuse, dificultăți de respirație și bronhopneumonie , deoarece are un efect expectorant și calmează mucoasa.
Cimbrul acționează ca un antibiotic natural datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antifungice și antimicrobiene. Ucide bacterii precum Streptococcus, Salmonella, Staphylococcus, Helicobacter și ciuperci precum Candida și Aspergillus.
Consumul regulat de cimbru suprimă dezvoltarea herpesului.
Este distribuit în principal în latitudinile temperate din emisfera nordică, dar se găsește și în unele locuri din sud. Oregano face parte tot din familia Oregano. În țara noastră se găsește până la 1700 de metri deasupra nivelului mării.
Planta a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri. Principalele sale substanțe biologic active sunt uleiurile esențiale – timol, terpinină, ocinen, cymol, carvacrol etc. Acesta include o cantitate mare de acizi fenolici triterpenici, precum și vitaminele A și C, grăsimi și taninuri.
De ce ar trebui să luăm regulat oregano?
Este originară din Europa și Asia, dar astăzi se găsește în toată lumea. Se folosesc frunzele și semințele din plantă. Conține feniletanoide, glicozide iridoide, acizi organici, taninuri, taninuri, vitaminele A, C, K, calciu și sodiu.
CITEȘTE ȘI: Testul care îți arată dacă plămânii sunt bolnavi: E mai eficient decât radiografia
Plantain cu frunze înguste este folosit pentru a trata orice tip de tuse. Are un efect antiinflamator, calmant și astringent asupra stomacului și cavității bucale. Ajută în caz de colită, gaze, diaree și arsuri la stomac, potrivit actualno.com.