Un nou studiu a dezvaluit ca orele la care mancam pot avea un impact asupra sanatatii noastre, iar mancatul la ora „potrivita” ne poate chiar prelungi viata.
Cercetarea a fost realizata de City University of New York, oamenii de stiinta urmarind 34.000 de americani cu varste de peste 40 de ani timp de mai multe decenii.
Voluntarii au fost pusi sa isi urmareasca obiceiurile alimentare, inregistrand momentul in care luau mesele si gustarile, cercetatorii inregistrand apoi ratele de deces pe parcursul studiului.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos
Acestia au descoperit ca ora optima pentru a lua micul dejun este intre 6 si 7 dimineata, iar participantii care au facut acest lucru au avut cu 6% mai putine sanse de a muri prematur decat cei care au mancat la 8 dimineata si cu 12% mai putin risc de moarte prematura decat cei care au mancat la 10 dimineata.
Studiul, publicat in Journal of Nutrition, este unul dintre primele de acest gen care studiaza longevitatea in raport cu prima masa a zilei. Desi cercetarile anterioare s-au axat pe mancatul tarziu, oamenii de stiinta au dorit sa vada daca micul dejun are acelasi impact.
CITEȘTE ȘI: Înainte sau după micul dejun? Când e cel mai sănătos să bei cafeaua
S-a demonstrat ca gustarile de la miezul noptii contribuie la dezvoltarea diabetului de tip 2 si a bolilor de inima, doua dintre afectiunile majore care au fost analizate in acest experiment.