X

Cercetătorii de la Harvard recomandă: Alimentele care ajută creierul să fie tânăr și sănătos

Un nutriţionist de la Harvard spune că cea mai bună vitamină pentru a menţine creierul tânăr şi a-l proteja în faţa bolilor neurologice care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă este vitamina B.

Uma Naidoo a dezvăluit pentru CNBC care sunt alimentele pe care le consumă în fiecare zi şi care este vitamina potrivită pentru sănătatea creierului, relatează digi 24.

Nutriţionistul spune că cel mai important este complexul de vitamine B care protejează împotriva unor maladii grave. Conform specialiştilor, depresia, demenţa şi alte probleme de natură cerebrală sunt adesea asociate cu o deficienţă de vitamine B.

„Lipsa vitaminei B12 este cauza cea mai frecventă pentru problemele cognitive, mult mai frecventă decât credem, în special în rândul vârstnicilor care trăiesc singuri şi nu mănâncă corespunzător”, spune Rajaprabhakaran Rajarethinam, psihiatru.

CITEȘTE ȘI: Renumitul neurolog Vlad Ciurea avertizează: Cel mai periculos produs alimentar – Este de 200 de ori mai dulce decât zahărul

Ce beneficii aduc organismului

Există opt vitamine B diferite, fiecare cu propriile sale beneficii pentru sănătate. Iată cum acţionează şi ce beneficii aduc organismului:

Nutriţionistul precizează că vitaminele B sunt printre cel mai uşor de introdus în dietă, deoarece alimentele bogate în această vitamină le conţin de obicei pe toate.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum coci vinetele pentru a fi cât mai sănătoase – Secretul unei salate de vinete delicioase

Ce să mănânci zilnic

Uma Naidoo dezvăluie că regimul zilnic trebuie să conţină ouă, iaurt, somon, seminţe de floarea soarelui, linte, fasole, spanac sau varză.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro