NUTRITIE

Chec marmorat în două culori- desertul copilăriei

Checul este unul dintre primele deserturi pe care mulți oameni învață să le prepare, datorită rețetei sale simple și a pașilor ușor de urmărit.

De-a lungul timpului, checul a devenit un simbol al confortului casnic, fiind asociat adesea cu amintirile calde ale copilăriei și cu momentele de familie petrecute împreună.

CITEȘTE ȘI: Chec cu ciocolată- ideal pentru orice ocazie

Chec marmorat în două culori- desertul copilăriei

Acest chec marmorat în două culori este untos, aromat, un desert perfect pentru a-ți aminti de copilărie și a-ți da o stare de bine!

În mod tipic, checul marmorat este făcut din două tipuri de aluat, unul alb și unul negru. Aluatul negru este obținut prin adăugarea de cacao sau ciocolată în aluat, iar aluatul alb este fără cacao. Aluatul alb și negru sunt apoi turnate alternativ în tavă, creând un model marmorat sau zebră.

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 250 g zahăr alb
  • 5 g extract de vanilie
  • 3 ouă mari
  • 250 g lapte
  • 500 g făină albă (cernută)
  • 8 g praf de copt
  • 2 g sare
  • 50 g cacao
  • 50 g lapte

Chec marmorat în două culori- desertul copilăriei

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 175°-180°C și tapetați o formă de chec cu hârtie de copt.

Mixați untul și zahărul într-un bol cel puțin 5 minute până compoziția se deschide la culoare și devine aerată.

Adăugați vanilia și ouăle, unul câte unul, mixând foarte bine după fiecare.

Cerneți făina cu sarea și praful de copt, apoi încorporați-o în compoziția de unt, alternând cu 250g lapte.

Turnați 2/3 din aluat în tava pregătită.

CITEȘTE ȘI: Cel mai aromat chec cu zmeură și glazură

Amestecați restul de aluat cu 50g cacao și 50ml lapte și turnați-l deasupra aluatului alb. Folosind o furculiță sau o scobitoare, amestecați aluatul alb cu cel cu cacao pentru a forma un model frumos în chec.

Coaceți pentru 40-45 minute, până checul devine auriu și trece testul scobitorii.

Lăsați să se răcească în tavă înainte de a felia.

Comentarii: