LIFESTYLE

Checul aperitiv – apetisant și savuros pentru orice ocazie

Aperitivele sărate, precum checul aperitiv, pot iniția cu succes un eveniment culinar, pregătind papilele gustative pentru felurile de mâncare principale.

Ceea ce face checul aperitiv atât de special este diversitatea sa. Este un preparat culinar care poate fi adaptat după preferințele fiecăruia, ceea ce îl face perfect pentru a fi inclus în meniul pentru diverse ocazii speciale.

Cu textura sa moale și umedă, combinată cu ingrediente savuroase, acest fel de mâncare devine un succes garantat.

Unul dintre principalele avantaje ale includerii checului aperitiv în meniu este satisfacția gustativă pe care o oferă acesta. Este o gustare delicioasă și sățioasă care se poate pregăti cu ușurință înainte de eveniment, făcându-l o opțiune convenabilă pentru gazde.

CITEȘTE ȘI: Bulete de cașcaval, idee de aperitiv pentru o masă de poveste – Exquis

Checul aperitiv – apetisant și savuros pentru orice ocazie

Ingrediente:

  • 3 ouă medii
  • 150 g de smântână
  • 150 g de unt cu 82% grăsime
  • 300 g de cașcaval ras
  • 300 g de șuncă afumată
  • 50 g de măsline verzi, fără sâmburi
  • 300 g de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • unt și făină pentru forma de copt

CITEȘTE ȘI: Varianta de aperitiv simplu: Rulouri cu cașcaval – rapide și ușor de făcut – Exquis

Checul aperitiv – apetisant și savuros pentru orice ocazie

Mod de preparare:

Taie șunca în felii subțiri, dă cașcavalul pe răzătoare și taie măslinele în rondele. Topește untul și lasă-l să se răcească. Trece făina prin sită, alături de praful de copt.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Adaugă ouăle într-un bol și asezonează cu sare și piper. Amestecă-le bine cu un tel, până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă apoi untul topit și răcit, alături de smântână. Omogenizează compoziția și adaugă apoi amestecul de făină și praf de copt.

Adaugă în bol cașcavalul ras, feliile de șuncă și măslinele. Omogenizează compoziția de chec.

Unge o tavă clasică de chec cu unt moale și presară făină. Toarnă compoziția de chec aperitiv în tava de copt și nivelează suprafața cu o spatulă.

Coace checul aperitiv pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius sau până când checul este bine rumenit la exterior.

Lasă checul să se răcească în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou de servire.

Comentarii: