X

Cina perfectă cu legume înăbușite

Legumele înăbușite sunt delicioase și sănătoase, pline de vitamine și sățioase. Gustul savuros apare atunci când legumele emană sucurile și se amestecă.

Legumele înăbușite sunt recomandate seară, simple sau alături de carne slabă preparată la grătar, pentru a nu încărca stomacul și pentru a avea un somn cât mai liniștit.

CITEȘTE ȘI: Cum ți se va schimba tensiunea arterială dacă consumi două căni de legume sau fructe zilnic – Exquis

Cina perfectă cu legume înăbușite

Ingrediente:

CITEȘTE ȘI: Cel mai simplu mod de a pregăti peștele – Exquis

Cina perfectă cu legume înăbușite

Mod de preparare:

Curată cartofii, taie-i în jumătate, pune-i într-o cratiță cu apă, acoperă cu un capac și fierbe-i la foc mic timp de ~20 de minute.

Între timp, înjumătățeşte ardeii, scoate-le semințele și feliază-i mai gros.

Curăţă de coajă ceapa și taie-o fideluţă.

Taie dovleceii pe jumătate, în lungime și apoi în bucăți de ~1 cm grosime.

Curăţă de coajă dovleacul, curăţă de semințe și taie în bucăți potrivite.

Curăţă tecile de fasole de capete și dacă sunt prea lungi rupe-le în jumătate.

Spală bine prazul și taie-l în felii groase.

Curăţă usturoiul și mărunțește-l bine. Alege frunzele de la ierburi și taie-le fin.

Încinge uleiul și untul într-o tigaie adâncă, apoi pune usturoiul și călește puțin.

Adaugă restul legumelor amestecând ocazional. Se condimentează cu sare și piper.

După ce toate legumele au fost uşor rumenite, combină toate legumele cu cartofii în cratiță, pune capacul și gătește-le împreună timp de ~10 minute.

La sfârșit adaugă ierburile tocate și potrivește gustul cu sare și piper.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro