X

Cine ar trebui să bea ceai de gălbenele: Ce spun medicii

Cine ar trebui să bea ceai de gălbenele: Ce spun medicii. Gălbenelele au fost folosite de mult timp nu numai pentru a lupta împotriva dăunătorilor din grădină și pentru a îmbunătăți paturile de flori, ci și pentru a îmbunătăți bunăstarea.

Medicul de medicină alternativă, fitoterapeutul și fizioterapeutul Dr. Olga Opanasyuk împărtășește pentru cine este benefic consumul acestui ceai .

Cine ar trebui să bea ceai de gălbenele: Ce spun medicii

„Ceaiul de gălbenele are un efect calmant și chiar ușor antidepresiv. Dacă îl beți regulat, puteți scăpa de stres”, spune specialistul, adăugând că ceaiul are și alte proprietăți:

CITEȘTE ȘI: Soluția naturală pentru calmarea și dezinfectarea pielii iritate: Cum se prepară maceratul de gălbenele

Potrivit expertului, ceaiul de gălbenele poate fi utilizat pentru procesele inflamatorii, de exemplu, ale tractului respirator superior, în special sinuzita, rinita cronică, bronșita, diverse răceli, probleme cu sistemul excretor (în prezența cistitei, pielonefritei, prostatitei).

Hepatoprotector

Ceaiul are și un bun efect coleretic și hepatoprotector (protejează celulele hepatice, le reface). Băutura poate fi utilizată pentru a trata inflamația vezicii biliare (colecistită) și a căilor biliare (colangită).

Poate fi luată pentru a preveni apariția helminților, precum și pentru a combate paraziții (sedgi, viermi rotunzi). Acest ceai are, de asemenea, un efect laxativ, care este foarte important în tratamentul helminților, deoarece resturile lor trebuie eliminate din organism. Dacă acest lucru nu se face, pot apărea intoxicații.

Luteină

În plus, Dr. Opanasiuk adaugă: „Gălbenelele conțin mulți antioxidanți, luteină. Luteina este utilă pentru metabolism, precum și pentru protecția și repararea retinei. Ceaiul de gălbenele este util pentru menținerea vederii bune și chiar pentru tratarea cataractei. În scopuri medicale întreg o astfel de băutură poate fi băută timp de exemplu două sau trei luni. Datorită acestei băuturi, nivelul zahărului din sânge poate scădea, deci este util să o consumăm pentru a preveni diabetul de tip 2”, spune specialistul.

Când să nu bei ceai de gălbenele – contraindicații

Potrivit expertului, pot exista reacții alergice. De asemenea, printre cei care nu ar trebui să bea ceai de calendula sunt persoanele cu colecistită calculoasă, dacă au deja calculi biliari. Ceaiul de calendula are un efect coleretic, în urma căruia piatra poate bloca canalul biliar comun și atunci poate fi necesară intervenția chirurgicală.

Dr. Opanasyuk împărtășește că nu există aproape nicio contraindicație, dar acest ceai nu ar trebui băut atunci când oamenii au o etapă foarte acută de pancreatită sau colecistită, care necesită tratament intravenos și tratament în staționar în departamentul chirurgical.

Cum se prepară ceaiul de gălbenele?

Expertul recomandă, de asemenea, o rețetă pentru prepararea unei infuzii de calendula pentru un efect vindecător. Potrivit acesteia, cel mai bine este să preparați ceaiul de calendula într-o baie de apă. Pentru o ceașcă trebuie să luați o inflorescență de gălbenele. O persoană poate consuma trei cești din acest ceai pe zi, adică ar trebui să pregătiți imediat această doză de băutură.

Pentru a obține un efect coleretic vizibil, trei flori trebuie turnate cu un pahar de apă rece. Dacă nu aveți nevoie de acest efect, puteți folosi două pahare de lichid.

După aceea, recipientul cu petale ar trebui să fie plasat într-o baie de apă – de exemplu, pe un ceainic mare care fierbe fără capac. Ceainicul de calendula ar trebui să fie într-o baie de apă timp de 20-30 de minute. După aceea, petalele ar trebui să fie înmuiate în apă timp de o oră. După aceea, băutura ar trebui să fie strecurată. Aceasta este o opțiune ideală pentru prepararea ierburilor, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Tratamentul natural pentru crizele de fiere

Dacă nu puteți face o baie de apă, puteți pune calendula într-un recipient emailat, adăugați apă rece, lăsați lichidul să fiarbă la foc foarte mic, apoi lăsați-l să se înmoaie timp de cel puțin o jumătate de oră și strecurați-l. Ceaiul va avea un efect normal și dacă pur și simplu turnați frunzele cu apă clocotită și le infuzați și le infuzați într-un termos.

Pentru a obține un efect coleretic sau alt efect terapeutic, băutura trebuie împărțită în trei doze și băută cu o jumătate de oră înainte de mese.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro