X

Cine NU ar trebui să mănânce căpșuni: Afecțiunile care sunt înrăutățite de aceste fructe

Cine NU ar trebui să mănânce căpșuni: Afecțiunile care sunt înrăutățite de aceste fructe. Căpșunile sunt un fruct preferat de tineri și bătrâni. Sunt îndrăgite pentru dulceața și aroma lor, dar în anumite cazuri consumul lor poate face mai mult rău decât bine.

Nutriționistul rus Dr. Mariat Mukhina avertizează asupra pericolelor consumului acestui fruct și împărtășește cine nu ar trebui să abuzeze de el.

CITEȘTE ȘI: Căpșuni cu zahăr, un mare NU: Cum este afectat creierul de această combinație

Cine NU ar trebui să mănânce căpșuni: Afecțiunile care sunt înrăutățite de aceste fructe

Potrivit specialistului, consumul de căpșuni provoacă cu ușurință alergii, mâncărimi, urticarie și chiar angioedem. Chiar și acele persoane care nu și-au revenit niciodată din reacțiile negative la acest fruct sunt în pericol.

De asemenea, semințele de căpșuni – boabe cu fibre la suprafață – pot fi periculoase dacă aveți probleme cu tractul gastrointestinal, adaugă nutriționistul. „Aceste semințe irită membrana mucoasă și duc la exacerbarea ulcerelor gastrice și duodenale”, explică Dr. Mukhina.

Expertul amintește, de asemenea, de utilizarea substanțelor chimice în cultivarea căpșunilor. Consumul excesiv de fructe care au fost tratate împotriva dăunătorilor cu mijloace agresive perturbă activitatea ficatului și a rinichilor. Pentru a evita consecințele neplăcute, medicul sfătuiește să nu se consume mai mult de 200 g de căpșuni pe zi.

Proprietăți utile ale căpșunilor

Căpșunile sunt bogate în antioxidanți. Prezența acestui fruct într-o dietă echilibrată oferă numeroase beneficii:

CITEȘTE ȘI: Arunci codiţele de la căpşuni? Greşeşti! Iată DE CE

„Căpșunile conțin antioxidanți precum vitamina C, carotenoizi, luteină și caroten”, spune nutriționistul Anita Baumann. „Celulele noastre luptă în mod constant împotriva stresului oxidativ cauzat de mediul înconjurător. Acest tip de stres poate contribui la îmbătrânirea celulară și la dezvoltarea bolilor cronice. Consumul unei diete bogate în antioxidanți poate contribui la reducerea riscului de boli cronice.” , adaugă expertul, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro