NUTRITIE

Clătite cu zucchini și iaurt grecesc, dulci sau sărate/ MIC DEJUN SĂNĂTOS și HRĂNITOR

Foto: Pinterest.com

Pentru a obține maximum de nutrienți și a consuma fructe sau legume proaspete, specialiștii recomandă consumul acestora atunci când se află în plin sezon.

Cu un conținut redus de calorii, având multă apă în compoziție, ceea ce contribuie la obținerea rapidă a senzației de sațietate, plin de substanțe nutritive, inclusiv potasiu și vitamina A, zucchini este una dintre legumele recomandate în toate dietele, indiferent că vorbim de diete pentru pierderea kilogramelor în plus sau de o alimentație sănătoasă.

Zucchini poate fi găsit în magazine pe tot parcursul anului, însă perioada sa de recoltare normală se apropie: din mai până în octombrie.

Mai mult decât atât, zucchini este una dintre legumele extrem de versatile, putând fi folosit mai mult decât o simplă garnitură după cum veți putea vedea mai jos.

ZUCCHINI PROASPĂT

Pentru un mic dejun extrem de sănătos și, în același timp, extrem de gustos, vă prezint astăzi rețeta mea preferată. În funcție de dispoziție sau de preferințele mebrilor familiei, puteți să o faceți dulce sau sărată doar prin schimbarea toppingului.

Ingrediente :

2- 3 zucchini/(puteți folosi și dovlecei, dar aceștia sunt puțin mai apoși) dați prin răzătoarea mică și scurși
80 gr. iaurt grecesc
100 gr. făină integrală cernută
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
60 ml. lapte
2 albușuri mari
un praf de sare (dacă doriți doar varianta sărată, puteți adăuga și piper)

Mod de preparare: 

Dovlecelul dat prin răzătoare se amestecă cu albușul, iaurtul grecesc și laptele. Tot amestecul se omogenizează cu ajutorul unei furculițe.
În alt vas se amestecă făina trecută prin sită cu praful de copt și bicarbonatul. Adaugați făina peste dovlecel și amestecați bine, cu aceeași furculiță. În final adaugați sare(și piper, dacă este cazul) după gust.
Încingeți tigaia, ungeți-o ușor cu puțin unt și, cu ajutorul unei linguri, formați clătitele. Întoarceți clătita când încep să apară bule la suprafață.

Pentru varianta dulce, înainte de a o servi, adăugați miere sau sirop de agave și fructe de pădure (zmeură, afine, de ex. ) sau orice fructe doriți. Pentru cei mici puteți folosi și un topping de ciocolată.

Pentru varianta sărată, adăugați înainte de a o servi, după gustul fiecăruia, smântână, pesto, parmezan ras, avocado, mărar sau ceapă verde.

Simplu și delicios, nu?

Poftă bună !

Comentarii: