Dovleacul este asociat de cele mai multe ori cu plăcintele sau cu tartele, însă iată o reţetă care iese din tipar. Îţi arătăm cum dovleacul plăcintar se poate combina la fel de bine şi cu ingrediente picante şi sărate. Poţi să-l serveşti ca atare sau ca garnitură la un alt fel de mâncare.
CITEȘTE ȘI: Secretul care îți arată că un dovleac este proaspăt cules
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Spală bine dovleacul, taie-l pe jumătate şi scoate-i seminţele. Taie dovleacul în feli mai mici sau cuburi mai mari. Decojește ceapa şi feliaz-o mai mare. Mărunţeşte nucile, nu foarte fin. Se amestecă dovleacul, ceapa roşie, nucile, uleiul de nuci, fulgii de ardei şi zahărul brun într-o cratiţă şi se asezonează bine cu sare şi piper.
Aşează cratiţa pe mijlocul cuptorului şi coace timp de 35 de minute până când dovleacul se va rumeni uşor.
Între timp curăță ardeiul iute, scoate-i seminţele şi taie-l în cuburi mici. Sfărâmă şi brânza feta în bucăţi mici. Spală pătrunjelul, usucă-l, alege frunzele şi mărunţeşte-le bine. Amestecă totul într-un castron.
CITEȘTE ȘI: Cum putem folosi dovleacul pentru un plus de gust? Simplu: Dulceață din dovleac copt
Scoate dovleacul din cuptor, presară peste el amestecul de brânză feta, ardei iute şi pătrunjel şi serveşte.
Poftă mare!