Curcanul este alegerea multora pentru mesele de sărbătoare. Este considerat mai sănătos decât porcul, dar şi mai rafinat.
Pentru cei care doresc să mănânce sănătos, carnea de curcan este o alegere excelentă.
Fiecare sezon ne umple bucătăria de legume proaspete și, din fericire, încă avem numeroase opțiuni în toate piețele și fermele care livrează, pentru a avea diversitate și a explora numeroase gusturi.
Legumele gătite sunt foarte delicioase și își păstrează o mulțime de nutrienți, care ne susțin imunitatea, dar ne oferă și suficientă energie pentru a face tot ce ne dorim într-o zi.
CITEȘTE ȘI: Legumele la cuptor și beneficiile pe care acestea le au – Exquis
Așadar, combinația dintre carnea de curcan și legume gătite este una fabuloasă, care ne oferă tot plusul de energie de care avem nevoie pentru a face față unei zile întregi.
Ingrediente:
CITEȘTE ȘI: Alege CORECT carnea de curcan pentru mesele festive – Exquis
Mod de preparare:
Se curăță și se spală legumele. Morcovul și tecile se fierb 10 minute în apă cu sare.
Broccoli se fierbe 2 minute în apă cu sare.
Morcovul fiert se toacă mărunt, iar ardeiul gras se taie bastonașe.
Se încinge untul și se sotează toate legumele, apoi se presară cu sare și piper.
Pieptul de curcan se taie în două bucăți și se presară cu sare și piper.
Se frige pe grătar pe ambele părți până capătă o culoare aurie.