Artrita este o afecțiune dureroasă, sinonimă cu niveluri crescute de inflamație în organism. Puteți ajuta la ameliorarea acestei acumulari și la reducerea simptomelor dureroase luând oricare dintre aceste două pastile zilnice.
Artrita se referă la o serie de afecțiuni care implică durere și inflamație la nivelul articulațiilor. Se spune că boala afectează aproximativ 10 milioane de britanici. Suplimentele zilnice ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor dureroase?
Fundația pentru Artrită (AF) spune că curcumina, cunoscută și sub numele de turmeric, este un „antiinflamator puternic”. Turmericul este un condiment comun și un ingredient major în curry, potrivit doctorulzilei.ro.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care te ajută să faci față stresului războiului: Scad nivelul cortizolului, hormonul stresului
Cucurmina reduce durerea și inflamația
Organizația observă că, în 2016, o analiză sistematică sponsorizată de industria studiilor controlate randomizate a constatat că 1.000 mg pe zi de curcumină „a redus durerea și inflamația, având același efect ca medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi diclofenacul și ibuprofenul”.
Acesta a adăugat: „Un alt studiu din 2016 sugerează că curcumina ar putea ajuta la prevenirea degradarii osoase la persoanele cu artrită”.
Efecte secundare
Cu toate acestea, avertizează că dozele mari de turmeric pot acționa ca un diluant al sângelui și pot provoca dureri de stomac.
De asemenea, mai spune că ar trebui să evitați turmericul/curcumina dacă luați diluanți precum warfarina sau sunteți pe cale să vă operați, sunteți însărcinată sau aveți boli ale vezicii biliare.
Vitamina D
Cercetările conduse de Universitatea din Birmingham au descoperit că menținerea unui nivel suficient de vitamina D poate ajuta la prevenirea apariției poliartritei reumatoide.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care au grijă de articulațiile tale: Reduc inflamația și previn rănile
O altă constatare cheie a cercetării a fost că impactul vitaminei D asupra bolilor inflamatorii nu poate fi prezis folosind celule de la indivizi sănătoși sau chiar din sângele pacienților cu inflamație, deoarece celulele din țesutul bolii sunt foarte diferite.
Cercetătorii au concluzionat că, dacă vitamina D urmează să fie utilizată la pacienții cu poliartrită reumatoidă, este posibil ca medicii să fie nevoiți să prescrie doze mult mai mari decât cele utilizate în prezent sau să ofere un tratament care să corecteze, de asemenea, insensibilitatea la vitamina D a celulelor imune din articulație.
Comentarii: