Condimentul care provine din America de Sud și Asia de Sud-Est și este folosit în bucătărie și ca remediu popular pentru unele afecțiuni. Scorțișoara este condimentul pe care toate gospodinele îl au în bucătărie și conține antioxidanți, uleiuri volatile, calciu, magneziu și fier, dar și fibre.
Scorțișoara este un condiment benefic pentru diabetici. Studiile arată că acesta reglează nivelul glicemiei și reglează metabolismul, potrivit dcmedical.ro.
CITEȘTE ȘI: Şapte motive să bei ceai de scorţişoară: Cum se prepară şi ce beneficii are pentru sănătate
Potrivit cercetătorilor, scorțișoara poate să reducă rezistența la insulină, ajutând acest hormon să își îndeplinească rolul în organism. Prin faptul că sporește sensibilitatea la insulină, scorțișoara poate să reducă glicemia și are un puternic efect antidiabetic. În cazul diabeticilor, scorțișoara reglează nivelul zahărului din sânge.
Chiar și așa, scorțișoara consumată în cantități mari de către diabetici poate provoca probleme. Condimentul poate accentua efectele medicamentelor sau le poate intensifica reacțiile adverse. De aceea, se recomandă un consum moderat de scorțișoară.
Scorțișoara îmbunătățește memoria și sporește atenția diminuează tensiunile nervoase și vindecă migrenele redă strălucirea pieloo obosite protejează și calmează gâtul iritat
Scorțișoara este un condiment considerat ca fiind antibiotic natural. Substanțele chimice ale acesteia ajută în lupta cu infecțiile bacteriene și fungice.
Cercetările arată că scorțișoara poate inhiba dezvoltarea bacteriilor, precum Listeria și Salmonella.
Specialiștii nu recomandă consumul regulat al scorțișoarei persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice. Condimentul are un conținut ridicat de cumarină, substanța fiind asociată cu afecțiunile hepatice. De aceea medicii recomandă, ca persoanele care se înscriu în această categorie să consume moderat scorțișoara.
CITEȘTE ȘI: De ce e bine să bei zilnic apă cu scorțișoară: Cinci beneficii majore pentru sănătate
Consumul excesiv de scorțișoară poate provoca reacții alergice precum:
Inhalată, scorțișoara poate duce la sufocare, prin afectarea gravă a plămânilor. Poate provoca inflamație, urmată de infecție.