Scorțișoara. Ingredientul uimitor care ajută la accelerarea metabolismului și cu ajutorul căruia poți pierde 5 kilograme într-o lună, fără niciun alt regim.
Începe-ți ziua cu puțină scorțișoară
Este suficient să iei un mic dejun lejer zilnic, pe care să îl asortezi și condimentezi cu scorțișoară. Este excelent să îți începi ziua cu o linguriță de miere amestecată în apă călduță, în care ai pudrat jumătate de linguriță de praf de scorțișoară. Această combinație este deosebit de eficientă, întrucât scorţişoara acţionează asupra zahărului din sânge, contribuind la eliminarea lui înainte de a fi transformat în grăsime, scrie doctorulzilei.ro.
CITEȘTE ȘI: Mierea cu scorţişoară, combinaţie din medicina tradiţională chineză: Lista bolilor pe care le tratează
De asemenea, o altă variantă bună este mărul copt cu scorțișoară, laptele cu scorțișoară, orez cu lapte și scorțișoară sau simplu, cafea cu scorțișoară.
Proprietățile scorțișoarei
Acest condiment este bogat în antioxidanți, combate stresul, temperează pofta de dulce și ne ajută să slăbim.
Cunoscută și apreciată pentru beneficiile sale încă din evul mediu, noile descoperiri au arătat că scorțișoara este, totodată, benefică și în prevenirea diabetului, dar și pentru memorie.
Scorțișoara, arma eficace împotriva tentațiilor dulci
Specialiștii spun că putem face față tentațiilor dulci dacă ne înarmăm cu o cutiuță în care să păstrăm un amestec din scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea și pe care să o mirosim din când în când.
Scorțișoara se pudrează mereu crudă. Dacă este gătită va căpăta un gust amar.
CITEȘTE ȘI: Prepară-ţi acasă cafeaua ideală: Condimetele care îţi dau o cu totul altă experienţă
Cum să folosești scorțișoara ca să slăbești
Dieta cu scorţişoară şi miere de albine ne ajută scăpăm de 2 kilograme într-o săptămână fără prea mare efort și să aducem totodată organismului un aport semnificativ de vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.
Combinația de miere și scorțișoară a fost folosită de secole atât în medicina tradițională chineză cât și în cea indiană (Ayurvedia). Ambele ingrediente au proprietăți vindecătoare unice și sunt un bun remediu natural pentru numeroase boli.
Comentarii: