Cardamomul este un condiment extraordinar, iar arabii îl numesc ”hell” (iad).
În România se folosește destul de puțin și poate că ar fi cazul să ne ”împrietenim” cu aroma lui specială și, mai ales, cu proprietățile lui vindecătoare.
Parfumul său intens și unic îmbunătățește aroma cafelei, a ceaiului sau a băuturilor răcoritoare, conferindu-le, în același timp, valențe tămăduitoare.
Palestinienii îl pun în aproape orice, de la orez până la carne și dulciuri, ba chiar îl mestecă, așa, ca atare, în special când au probleme digestive și gingivale, potrivit doctorulzilei.ro.
CITEȘTE ȘI: Medicii trag un semnal de ALARMĂ: Obiceiurile banale care îţi distrug rinichii
Cardamomul are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antivirale și antifungice. Prin compușii pe care îi conține, are proprietăți tonice, revitalizante și afrodisiace.
Este benefic în tratarea afecțiunilor digestive, alergiilor respiratorii, astmului bronșic, infecțiilor gingivale sau ale tractului urinar, precum și pentru îmbunătățirea circulației sângelui.
Cunoscătorii îl folosesc și pentru dizolvarea calculilor biliari și a pietrelor la rinichi.
Semințele de cardamom sunt utile și în tratarea răcelilor, tusei sau bronșitei. În combinație cu ghimbir și miere, țin doctorul la distanță, pentru o bună perioadă de timp. Previn greața și vărsăturile și sunt tratamentul ideal pentru o respirație proaspătă și frumos mirositoare.
CITEȘTE ȘI: Top 5 fructe care ajută ficatul şi rinichii
Secretul acestui ceai se află în cardamom, care trebuie să fie verde și proaspăt zdrobit. Apoi amestecat cu scorțișoară, ghimbir, șofran, salvie, coriandru, anason, rozmarin, mentă proaspătă și lămâie. Urmează apa fierbinte, 10 minute de infuzare și sunteți pe cale de a savura un ceai cu beneficii reale pentru sănătate.